Täällä Bunny bloggailee seikkailuistaan vaihtarina Japanin Kiotossa! Opiskelen Kyoto Sangyon yliopistossa Japanin kieltä ja kulttuuria syyskuusta 2010 helmikuuhun 2011. Toivottavasti innostut seuraamaan toilailujani täällä nousevan auringon maassa, koska niitä riittää!

みんあさん、ようこそ!

torstai 10. helmikuuta 2011

Totoroa ja ihme muotia

Keskiviikkona ensimmäisenä suunnitelmissa oli ihana Ghibli-museo jota olin kauheasti odottanut! Anttikin oli valmistautunut, kun pistin sen kattomaan Miyazakin leffoja että se tajuis siitä museosta kanssa jotain. Katottiin jo kesällä ennen Meksikoa Nausicaä ja Liikkuva linna ja nyt reissun aikana vielä Henkien kätkemä, Laputa ja tietenkin Totoro! Liput piti ostaa etukäteen Lawsonin kaupasta jostain automaatista ja hitto että se oli vaikeata!! Netin mukaan liput piti tulla myyntiin kolme kuukautta etukäteen, mutta sain liput hankittua vasta tammikuun puolessavälissä. Useimmiten itse myyjätkään ei osannut automaattia käyttää, huoh! On se vaikeata! Lippu ostetaan vissille ajalle, meidän aika oli 14.00, ja jos siitä myöhästyy yli puoli tuntia niin ei pääse enää sisälle ollenkaan!

Museossa ei saanut ottaa kuvia sisältä, pihoilta kyllä sai. Luultiin Antin kanssa että se museo olisi vähän kun Muumimaailma, sellainen leffojen hahmoja ja paikkoja täynnä oleva, mutta se kertokin eniten siitä miten niitä leffoja tehdään! Oli tosi kiinnostava nähdä ja pääsin lukemaan jopa Kikin alkuperäiskässäriä!! Iiiks!! Miyazakin piirrustuksia oli kanssa kaikkialla ja ihan ensimmäisiä suunnittelupalasia yms! Olihan siellä tietenkin myös hahmoihin liittyviä juttuja, esim. lapsille tarkoitettu Kissabussi leikkihuone ja katolla sellanen robotti Laputasta. Kaikista eniten harmitti se, että museokauppa oli todella pieni eikä siellä ollut melkein mitään myytävänä! Kiotossa oli yksi tosi iso Ghiblikauppa, mutta aina käydessäni sielä päätin odottaa museokauppaan jossa luulin että olisi kauheasti enemmän tavaraa. Nyt harmitti kauheesti kun sieltä ei löytynyt melkein mitään! Onneksi respan täti antoi mulle paperin (japaniksi tietenkin) mihin on merkattu kaikki Tokion kaupat mistä löytyy Ghiblitavaraa, niin tänään käyn respassa sen kääntämässä ja lähden etsimään ittelleni tavaraa!
Laputan robottijäbä<3


Ja se Laputan ohjausneliöjuttu!

Tästä lähtee Kissabussi! (se ei kuitenkaan ollut kun ihan normibussi vaikka huhut kertoivat että se vois olla oikeen kissabussin näkönen!)


Se museo oli kyllä tosi kiva, ihan erilainen kun mitä odotin, mutta olin positiivisesti yllättynyt! Siellä olisi päässyt myös katsomaan ilmaiseksi uutta Ghiblin lyhytelokuvaa, mutta siihen oli kauheat jonot eikä istumapaikkoja niin jätettiin menemättä.

Museon jälkeen mentiin Shibuyaan shoppailemaan! Taisin kuulla Shibuya 109 kauppakeskuksesta ekaa kertaa joskus 15 vuotiaana kun ensimmäinen japanihuuma alkoi, ja siitä lähtien olen sinne halunnut! Kaupat oli kuitenkin sen verran kalliita ja outoja ettei mukaan lähtenyt kun yksi suloinen hame. Käytiin myös 109-2 kauppakeskuksessa joka on tarkoitettu enemmän miehille (109 on vain naisille, ja Antti kesti ritarillisesti kaikki 10 kerrosta! <3) mutta ne oli sen verran ”homoeroottisia” vaatteita niinkun Antti sen ilmaisi, ettei sieltä löytynyt Antille muuta kun yhdet kengät! Joka kaupan kohdalla Antti sano että onhan täällä naisillekkin vaatteita ja joka kohdassa jouduin valitettavasti korjaamaan että ei kyllä ne on ihan miehille tarkoitettu nämä mustat pinkeät glitterinahkatakit tekoturkiskauluksilla :D:D:D Sen jälkeen Antti ei enää ihmetellytkään miksi niin moni japanilainen poika näyttää joltain mieshuoralta (tällä Antti tarkottaa siis niitä hosteja :D:D:D) kun ei täältä oikein vissiin muita vaatteita löydy! Onneksi asia ei kuitenkaan ole ihan näin, Shibuya 109 ja 109-2 on vaan vähän enemmän mukamas ”youth high fashion”, kyllä niitä normikauppojakin löytyy mutta eri paikasta vaan!

Shibuya


Shibuya 109 <3


Shibuya crossing!

Cheesecake factory!! (Noei ollu ku Cheesecake cafe, mut melkein factory!)


Omnomnomnom!

Shoppailun jälkeen kello oli jo kymmenen ja kaupat meni kiinni, niin vaikka jäikin kauhea shoppailuhimo, niin lähdettiin hotskulle takasin. Siellä tajuttiin että Tsukiji fish market jonne meidän piti perjantaina mennä on silloin kiinni, niin päätettiinkin lähteä jo torstaina siellä käymään! Siellä on parhaat hulabaloot viiden ja seittemän välillä aamulla, joten laitettiin herätys puoli viideksi ja painuttiin pehkuihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti