Täällä Bunny bloggailee seikkailuistaan vaihtarina Japanin Kiotossa! Opiskelen Kyoto Sangyon yliopistossa Japanin kieltä ja kulttuuria syyskuusta 2010 helmikuuhun 2011. Toivottavasti innostut seuraamaan toilailujani täällä nousevan auringon maassa, koska niitä riittää!

みんあさん、ようこそ!

torstai 17. helmikuuta 2011

Töykeä Suomi!

Huoh! Kävin tänään ekaa kertaa vaatekaupassa paluun jälkeen. Kävin metsästämässä uutta talvitakkia ja tuli kyllä niin ikävä japanilaisten asiakaspalvelua! Itse jouduin ramppaamaan pukukopin ja Stockan takki-osaston välillä eikä myyjiä näkynyt mailla halmeilla. Japanissa pukukoppien vieressä oli aina myyjäarmeija jotka kyselivät minuutin välein tarvitseeko joku toisia kokoja tms. Päätin olla ostamatta takkia.

Toisaalta oli ihana kerrankin kävellä bussiin sulassa sovussa kanssamatkustajien kanssa ilman tuuppailua ja tönimistä ja nipistelyä! Suomessa kaikki seisoo kivassa rykelmässä pysäkillä ja rykelmästä kaikki pääsee bussiin ilman draamaa. Japanissa taas kaikki seisovat militäärisesti jonossa ja silti bussin ovien auetessa alkaa kauhea töniminen ja ähkiminen ja luullaan että jono liikkuu sillä tavalla nopeammin bussiin sisälle.

Olin myös unohtanut että suomalaisille on turha kaupassa jutella! Olin sen verran aikaisin liikkeellä että Tapiolan Sokoksen läpi kävellessäni toisen puolen ovet ei ollut vielä auki. Vartija kuitenkin huomasi asian ja tuli avaamaan niitä mulle. Yritin siinä sitten nauraen sanoa että tuli hölmö fiilis yrittää avata lukossa olevia automaattiovia, hyvä että vartija pääsi paikalle. Vastauksesti vartija katsoi minua sekunnin ja käveli sitten sanaa sanomatta pois. Kiva. Siitä tuli sitten vielä vähän tyhmempi olo! :D

Ei vieläkään tunnu siltä että olisin ikinä vaihdossa käynyt, mutta kai se tästä pikkuhiljaa muuttuu. Sen huomaa parhaiten juuri kaupungilla asioidessa kun muistuu mieleen kaikkea kivaa Japanista. Starbucksiakin ehti jo tulla kauhea ikävä kun käväisin bagelilla Wayne's Coffeessa eikä listalta löytynyt yhtäkään kinuski-kastiketta sisältävää juomaa! Tyydyin lopulta vetiseen Cafe Mochaan ja se oli sata kertaa huonompaa kuin Starbucksin Cafe Mocha, turha väittää että suomalainen kahvi on parempaa!

Ensimmäistä kertaa ikinä melkein nautin pakkasista (huom, oon kuitenkin ollut kotona vasta 2,5 päivää joista suurimman osan vain sisätiloissa!). Ilma tuntuu kivalta ja raikkaan kirpakalta, toisaalta se voi johtua siitä että Japanissa ilma oli paljon saastuneempaa, etenkin Tokiossa tietenkin.

Saa nähdä muuttuuko fiilis kun lähden tänään junalla Tampereelle. Antin juna oli tiistaina tunnin myöhässä koska junasta puuttui veturi. Bussitkin on myöhästelleet (ei kuitenkaan pahasti) mutta silloinkin tuli ikävä Japanin liikennettä! Japanissa bussit ei ikinä olleet myöhässä, junista ja metroista puhumattakaan! Ja kuulemma Japanissa saa kaikki rahat takaisin jos juna on myöhässä, edes minuutin! Jos tämä toteutettaisiin Suomessa, se olisi sama kun Suomessa olisi ilmaiset junamatkat!

Ostin tänään myös seuraavan japaninkurssin kirjat. Täytyy jatkaa opiskeluja omatoimisesti ettei kieli unohdu!^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti