Täällä Bunny bloggailee seikkailuistaan vaihtarina Japanin Kiotossa! Opiskelen Kyoto Sangyon yliopistossa Japanin kieltä ja kulttuuria syyskuusta 2010 helmikuuhun 2011. Toivottavasti innostut seuraamaan toilailujani täällä nousevan auringon maassa, koska niitä riittää!

みんあさん、ようこそ!

lauantai 1. tammikuuta 2011

Mamman viimenen päivä Kiotossa...

... ja mun viimenen päivä kivassa hotellissa, huomenna on paluu I-houseen o.O Mut on sekin ihan kivaa kun kaikki kaverit on siellä!

Tänään oli viikon eka päivä kun nukuttiin ilman herätystä jonkun temppelin takia, ja tilaisuuden kunniaksi vedinkin sikeitä pitkälle yli puolenpäivän :D Yhdeltä sain vielä ihanat uuden vuoden toivotukset Antilta puhelimitse ja sen jälkeen lähdettiin vielä kiertelemään Higashiyaman temppeleitä.

Oli ihana aurinkoinen päivä ja tuntui ihan keväältä, niin oli vähän sellanen fiilis että kävin koko talven yhdessä päivässä läpi! Eilen oli siis se kauhea lumipyry ja tänään oli jo aurinkoista, suht lämmintä ja lunta enää siellä täällä ja kattojen päällä.

Tarkoitus oli mennä Ryozen Kannonin temppelille, mutta siinä vaiheessa kun piti ohittaa Yasakan pyhättö eteen tuli ongelmia, eli järjetön ihmismassa menossa temppelille, niin kuin uuden vuoden päivänä täällä kuuluu tehdä. Päätettiin mennä Ryozenille kiertotietä, ja siinä matkalla kun löytyi Kennin-jin temppeli, niin poikettiin ensin siinä käymään. Itse olin temppelissä jo käynyt, mutta se oli sen verran hieno ettei haitannut mennä uudestaan!
Mammaa nauratti se että piti jättää kengät hyllyihin joka temppelissä ja kävellä sukkasilteen!


Onneksi mammakin ehti nähdä maikon, tosin vain takaapäin o.O

Kennin-jin kattomaalaus!


Jatkettiin Gionin ja Higashiyaman pikkuteitä pitkin Ryozen Kannonille ja ne tiet olikin superihania!^^ Löytyi taas uusi kiva osa Kiotosta. Matkalla vastaan tupsahti vielä Yasaka Pagoda ennen kuin se Ryozen Kannon löytyi.Appelsiinipuu!

Ostettiin maistiaiseks jotain tosi hyvää mochia!

Näkymät Ryozen Kannonilta<3

Ryozen Kannon oli aika pieni temppeli verrattuna muihin, mutta jättimäinen Buddhapatsas teki siitä taas ihan erilaisen kun muut. Pääsymaksin hinnalla saatiin myös suitsuketikut jotka piti jättää temppelin edessä olevaan suitsukejutskaan.

Ryozen Kannon

Mamma polttelee suitsukettaan

Lisää näkymiä!

Käytiin kääntymässä myös viereisessä Kodai-jin temppelissä, mutta kuuden euron pääsymaksu verrattuna muiden temppeleiden 3-5 euron maksuihin hirvitti vähäsen, niin jätettiin sitten menemättä sisälle. Jatkettiin matkaa Sanjon asemalle josta lähdettiin Ichijojiin syömään Kioton tunnetuimmassa ramenpaikassa!Porukkaa menossa temppeliin!

Ramenpaikka olikin sitten kiinni ja siinä vaiheessa kauhea vessahätä ja nälkä alkoi painaa päälle ja pienen kinastelun jälkeen sain mamman ylipuhuttua että mentäisiin T.G.I. Friday's:iin syömään! Jeee!! Sain sitten kunnon jenkkiaterian (joka pöydässä ympärillä istui jenkkejä kanssa) ja täytyy häpeäkseni tunnustaa, ettei mikään japsiruoka voita kunnon pihviä! (Okei, söin lohta mutta you get the point!) Tämä oli eka kerta Japanissa kun tuntui siltä että oli syönyt kunnon aterian! Onhan japanilainen ruoka ihan hyvää ja tykkään monesta jutusta siinä, mutta ei se vaan ikinä voita normiruokaa! I-housessa taas kokkailen eniten spagettia tai riisiä eri valmiskastikkeilla kun muu ruoka on kallista, niin oli tosi kiva saada hyvää ruokaa! Namii! Harmi että paikka on aika kallis, muuten voisin alkaa käydä siellä useemin :D

Ruokailun jälkeen tultiinkin takaisin hotellille ja tässä nyt vieläkin pakkaillaan laukkuja! Mamma vie kotiin noin 20 kiloa mun tavaroita nyt etukäteen etten tartte kaikkea sitten postilla lähettää neljän viikon kuluttua... Neljä viikkoa!! Kauhee kun aika on mennyt nopeesti!! Neljän viikon kuluttua Antti tulee tänne, sitten muutan I-housesta pois ja lähetään kiertelee Japania. Ja huomenna tasan 6 viikon kuluttua tuun takasin Suomeen... Nyt alkaa vähän ahdistaa jo kotiinpaluu, vaikka tiedän että kun vihdoinkin pääsen kotiin niin kyllä tulee tuntuu hyvältä! Viihdyn täällä vieläkin tosi hyvin, mutta en mä täällä kauhean kauan haluisi asua! Sitäpaitsi karjalanpiirakoita on liian ikävä :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti