Täällä Bunny bloggailee seikkailuistaan vaihtarina Japanin Kiotossa! Opiskelen Kyoto Sangyon yliopistossa Japanin kieltä ja kulttuuria syyskuusta 2010 helmikuuhun 2011. Toivottavasti innostut seuraamaan toilailujani täällä nousevan auringon maassa, koska niitä riittää!

みんあさん、ようこそ!

perjantai 28. tammikuuta 2011

Uji City

Eli kuten viime postauksessa mainitsin, kymmeneltä aamulla yritin nousta ylös, mutta tuloksetta! Varttia vaille yksitoista raahauduin sängystä ylös, hyppäsin verkkareihin, vedin pipon päähän ja lampsin bussipysäkille. Onneksi ulkona oli sentään suht lämmintä!

Kioton asemalla sattui pieni kömmähdys! Sanoin omasta mielestäni selvästi lipputädille että olen menossa Ujiin. Loppusummaksi tuli 30 000 yeniä, eli noin 300 euroa ja ilmoitus, ettei junia lähde enää tänään. Häh?! Ujin piti olla vain puolen tunnin matkan päässä! Onneksi lopulta selvisi että virkailija oli kuullut että sanoin FUJI eikä UJI ja oli lähettämässä mua Fuji-vuorelle luotijunalla :D Olisi ollut kyllä kiva reissu jos joku muu olisi maksanut mun lipun! :D No, lopulta sain 230 yenin lippuni Ujiin ja junaan jouduin juoksemaan!

Uji on ihana pittoreski kyläpahanen Kioton liepeillä, tunnettu Byodoin ja Ujigami temppeleistään. Kylä on rakennettu joen ympärille joka teki paikasta vielä kauniimman!

Maailman kapein talo?!

Uji
Ensimmäinen Volvo Japanissa! Onko ihan väärin, että tuli melkein kotoinen fiilis kun ikkunaan oli liimattu ruotsinlippu? :D:D

Byodoinin buddhalaistemppeli oli matkani pääkohde. Se on sen verran tärkeä temppeli, että ollaan puhuttu siitä paljon uskonnon- ja historiantunneilla. Mutta ensin pieni tietoisku Buddhalaisuudesta!

Byodoin on Puhtaan maan buddhalaisuuden temppeli. Puhtaan maan buddhalaisuuden mukaan pääsee Buddha Amidan Puhtaan maan paratiisiin jos toistaa Buddha Amidan nimeä tarpeeksi usein. Kun kuolee, Buddha Amida ja hänen bodhisattvansa (valaistuneita ihmisiä jotka ovat jääneet maailmaan auttamaan muita valaistumaan) lentävät alas Puhtaan maan paratiisista liiloilla pilvillä hakemaan kuolevan ihmisen sielua, siis vain jos on elänyt hyvän elämän!

Byodoin on siitä tärkeä, että useimmiten temppeleissä olevat maalaukset näyttävät miten Buddha Amida saapuu liilalla pilvellään poimimaan ihmisä mukaansa kauniista keksityistä paikoista. Byodoin on ainut temppeli, jossa paikkana mistä kuoleva ihminen haetaan on itse Byodoin. Tällä tavoin ihmisille haluttiin näyttää että he voivat oikeasti päästä Buddha Amidan liilalla pilvellä taivaaseen! Tai ei oikeastaan taivaaseen vaan Puhtaaseen maahan. Buddhalaisuudessa on eri tasoja joilla voi syntyä uudelleen ja Puhdas maa on kaikista paras, tarkoitettu ainoastaan valaistuneille. Sen lisäksi löytyy myös taivas, jossa kaikki on hyvin ja ihanasti ja ruokaa riittää yms, mutta siellä ei voi valaistua. Muita tasoja on esim, eläimellinen taso, nälkäisten kummitusten taso, helvetti yms. Kun ihminen syntyy uudestaan eri tasoille, aika minkä he joutuvat siellä viettämään riippuu karmasta. Niin kuin uskonnon-opettaja selitti, karma toimii pankkitilin tavoin. Ihmiset saavat elämänsä aikana hyvää tai huonoa karmaa ja sen mukaan he syntyvät eri tasoille. Kun kaikki paha karma on kärsitty, ja "tili" tyhjä, ihminen syntyy uudestaan jollekkin muulle tasolle. Samoin käy taivaassa. Kun ihmisen hyvä karma on käytetty loppuun ja tili ammottaa tyhjyyttään, ihminen syntyy uudestaan jollekkin alemmalle tasolle. Puhtaassa maassa on se bonus, että kun kerran valaistuu ja pääsee sinne, niin siellä saa elää loppuelämänsä viisaana eikä karmasta tartte enää huolehtia!

Maalaukset olivat todella huonossa kunnossa, mutta temppelin alueella oli myös museo josta löytyi modernit kopiot niin että kuvat näkyivät hyvin.

Byodoinin lammikko on japanilaisen A:n muotoinen niinkuin Amida ja Ai (rakkaus)


Kun mamma kerran on niin hyvä pesemään meijän akvaariota, miten olis upgrading ja sä voisit tulla tänne Byodoiniin skrapaamaan levää ton lammen pohjasta?! :p

Phoenix Hall, Byodoinin tunnetuin rakennus


Feeniksit katolla

Phoenix hallPhoenix Hall on Byodoinin tunnetuin rakennus. Se näyttää lammelta päin katsottuna ihan feenikslinnulta jonka siivet ovat levällään ja takarakennus on kuin pyrstö (sitä ei kuvista näe). Temppeli symboloi Amidan Puhdasta maata ja lampi ihmisten ja temppelin välissä symboloi sitä matkaa, jonka ihminen täytyy tehdä päästäkseen Puhtaaseen maahan. Byodoin oli todella kaunis, mutta pienempi kuin mitä luulin.

Seuraavaksi matka jatkui joenvartta pitkin ympäri Uji Cityä.


Puluja!

Ihme palloja puussa!


Kuuden euron lounas!

Kävin myös kääntymässä Ujigami pyhätöllä josta löytyy Japanin vanhin pyhättörakennus. Se oli oikein sulonen pieni pyhättö ja sain sielä taas uuden suin-leiman! Byodoinin leimajäbä oli lounaalla niin sieltä jäi nyt saamatta murrr!! Ai niin, Byodoin löytyy myös 10 yenin kolikon kääntöpuolelta!

Se vanhin rakennus

Täällä pestään kädet vielä vanhaan tapaan lähteestä jonka päälle on rakennettu koppi!

Jatkoin vielä matkaa joenvartta pitkin ja kolmen kilometrin kävelyn jälkeen tajusin, että munhan pitää jaksaa kävellä vielä kotiin! Ei siinä onneksi kauheasti väsyttänyt! Kävelin yhdelle riippusillalle asti jossa oli kauheasti lintubongareita! Ne oli ihanan kilttejä! Kaikki jutteli mulle japaniksi linnuista (juu, tietenkin osaan viisaasti keskustella linnuista japaniksi joo!) Kauheasti ne näytti ja sanoi että katto tonne kato tonne veteen! Silti en nähny siellä mitään! -.- Osasin kuitenkin suht luontevasti jutella säästä :D Samui, ne? Un,  choo samui! (Eli On kylmä eikö? Juu, tosi kylmä!) Okei kyllä mä vähän enemmänkin osasin sanoa hehheh! Onneksi paikalle sattui lopulta englantia puhuva lintubongari joka kertoi kauheen tarinan Ujin tunnetusta kalastustavasta!! Kalastajat pyydystävät merimetsoja, laittavat niille hihnat jalkoihin ja solmivat lintujen kurkut melkein yhteen. Sitten linnut päästetään kalastamaan ja kun ne pulpahtavat takaisin pinnalle kala suussa kalastajat hilaavat sen veneeseen ja nappaa siltä kalan! Sen takia niiden kurkut pitää olla solmittu yhteen ettei ne pysty nielemään niitä kaloja... HYI!! Ja Ujissa järjestetään jopa turistimatkoja kattomaan tällaista kalastusta!! Tuli ihan kylmät väreet kun kuulin tästä! Japanissa eläimillä ei TODELLAKAAN ole hyvät oltavat! o.O
Taas näitä ihania japanilaisia ala-asteitaToi oli yli metrin kokoinen kuollu kala!!
Lintubongareita

Riippusilta! Tämä oli taas näitä juttuja jotka on odottanut vuosikausia sitä että Niku tulee ja sit ne romahtaa :D

Lisää bongareita!

Tota ne vissiin bongas!Kauheen ilkeän näköinen kissa!
Juna kotiin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti