Täällä Bunny bloggailee seikkailuistaan vaihtarina Japanin Kiotossa! Opiskelen Kyoto Sangyon yliopistossa Japanin kieltä ja kulttuuria syyskuusta 2010 helmikuuhun 2011. Toivottavasti innostut seuraamaan toilailujani täällä nousevan auringon maassa, koska niitä riittää!

みんあさん、ようこそ!

perjantai 26. marraskuuta 2010

Bileeeeet!!

Huomenna kello 8.05 täältä I-housesta lähtee koko porukka (miinus minä, Romain ja kasa kiinalaisia) tutorleirille johonkin "in the sticks" niinkun Nancy sen ihanasti ilmaisi, joten mulla on vähän niinkuin melkein I-house ittelläni koko huomisen päivän, bileeet! Kotoa tullut pakettikin saapui sopivasti tänään, eli huomenna voin pitää juhla-aterian ja syödä ruisleipää ja Panttereita! Mutta mutta... Minä typerä keksin ittelleni suunnitelmia koko viikonlopuksi, joten eipä taida mullakaan kauheesti aikaa nukkumassa vierähtää. Huomenna olisi tarkoitus nousta muun porukan kanssa samaa aikaa ylös ja lähteä tarkastamaan Kioton yksi näyttävimmistä temppeleistä, Kiyomizuderan. Koska paikka on todella suosittu etenkin näin ruskan aikana, siellä pitää olla heti 9.00 aamulla ellei halua joutua tallotuksi.

Sunnuntaiaamuna lähdenkin Osakaan visitoimaan Osakan akvaariota ja siitä olen superinnoissani!! Mutta siitä lisää sitten itse reissun jälkeen.

Tänään Nancy sai huonoja uutisia, se on feilaamassa japaninkurssit, joten päätettiin että aletaan pitää study groupia pari kertaa viikossa jolloin on aina helpompi oppia kun on monta päätä miettimässä! Onnistuin kuitenkin suostutella Nancyn sängynpohjalta ylös ja shoppailemaan, kun tyttö oli ihan maassa! Käytiin Nancyn lempikaupassa Lushissa josta itekkin ostin ihanan makuista huuli scrubia (mitälie suomeksi onkaan!). Hinnat oli taivaissa, joten enpä ostanut muuta :D

Sitten lähdettiin etsimään sellaista roinakauppaa josta oltiin kuultu paljon hyvää! Ollaan yritetty porukalla täällä I-housessa googlettaa sitä monta viikkoa, mutta Donkey Hotel nimistä kauppaa ei vaan löytynyt! Tänään kysyttiin japanilaisilta tutoreilta uudestaan, että missä se kauppa on, niin nytten vasta selvisi että sen nimi olikin Don Quijote eikä Donkey Hotel :D:D Ilmankos sitä ei löytynyt netistä! Mutta ongelmat ei tähän loppuneet. Löysin kyllä Kiotossa sijaitsevan Don Quiote kaupan osoitteen, mutta sitä ei löytynyt Google mapseistä ollenkaan! Joten onnistuin rajoittamaan kartalta neljän korttelin kokoisen alueen jossa kaupan pitäisi olla. Alue oli kuitenkin aivan Kioton eteläpuolella jossa ei vielä ole ikinä tullut liikuttua, koska se on enimmäkseen teollisuus- ja asuinaluetta, joten oltiin heti alusta asti ihan hukassa. Kahden tunnin kävelemisen ja etsimisen jälkeen onnistuttiin pääsemään sen neljän korttelin alueelle, jossa sitten alettiin kysymään ihmisiltä neuvoa! Hei, kauppa sattuikin olemaan vissiin sillä alueella aika tunnettu, koska kaikki tiesi mistä puhuttiin ja minne suuntaan piti mennä! Joten lopulta päästiinkin oikeaan paikkaan. Kauppa oli kuitenkin aika tylsä, se oli iso halli joka oli tungettu niin täyteen tavaraa niin ihme järjestyksessä, ettei sieltä löytynyt yhtään mitään viisasta, ja jos löytyikin niin ne osui sattumalta silmään. Esimerkiksi telkkarihyllystä löytyi tosi suloisia kylpytakkeja, jäätelöaltaan viereen oli pystytetty pieni K-18 teltta, lamppuhyllystä sai ostettua lamppujen lisäksi myös koiranruokaa ja saappaita jne. Kaupasta sain kyllä vihdoinkin ostettua uuden lompakon! Japanissa kolikoita ja muutenkin käteistä käytetään kaikkialla ja mun vanhaan lompakkoon ei ikinä mahtunut kaikkia kolikkoja ja niitä oli tosi vaikea kalastella pienenpienestä taskusta aina kassalla, joten sen takia niitä aina vain kerääntyi enemmän kun oli helpompi vaan lyödä seteliä tiskiin. Nyt pääsen vihdoinkin käyttämään enemmän kolikoita!^^

Elien käytiin porukalla katsomassa uusin Harry Potter-elokuva, ja mun mielestä se oli paras Potter tähän mennessä, vaikka yksikään niistä leffoista ei todellakaan ole mitään masterpiecejä. Sitäpaitsi tää oli todella pelottava leffana ja kiljuttiin monta kertaa leffan aikana Nancyn kanssa ja muita nauratti! Leffateatteri nyt oli ihan samanlainen kun Suomessakin, paria plussaa lukuunottamatta. Ensinnäkin valot laitetan päälle vasta lopputekstien jälkeen, joten ne jotka haluavat katsoa leffan loppuun asti ei tartte jääräpäisesti istua salissa viimeisenä kun työntekijän jo hoputtelee kun haluaa päästä siivoamaan niinkuin Suomessa. Toiseksi, kun ostaa popcornia ja juomista ne tulee sellasella pienellä muovitarjottimella joka sopii istuimen juomalokeroon kuin nenä päähän! Eipä tartte istua popcornit sylissä, vaan koko höskän saa sopivasti eteensä tarjottimelle!

Eilen eteen sattui myös kaikista mahtavin englanninkielinen teksti tähän mennessä ja oikein harmittaa kun en tajunnut ostaa muistoksi tällaista lahjapakettipussia:


"Please do not go out with having left me in a house. If I am here, can you go out with you? I am unpleasant. I hate it being left."

Nyt toivotan hyvää yötä täältä täydestä I-housesta ja huomenna saankin nauttia hiljaisesta talosta (kunhan kiinalaiset eivät aloita mitään bileitä :D)! おやすみ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti