Täällä Bunny bloggailee seikkailuistaan vaihtarina Japanin Kiotossa! Opiskelen Kyoto Sangyon yliopistossa Japanin kieltä ja kulttuuria syyskuusta 2010 helmikuuhun 2011. Toivottavasti innostut seuraamaan toilailujani täällä nousevan auringon maassa, koska niitä riittää!

みんあさん、ようこそ!

tiistai 30. marraskuuta 2010

Lady Gaga? Ei vaan Gagaku!

Tänään koululla järjestettiin gagaku-konsertti, joten meidän kulttuuritunti oli peruttu! Jee! Se tunti on todella turha ja opettaja vähän liian pöpi opettaakseen, joten kukaan ei valittanut kun kuultiin että pitää mennä tunnin sijasta katsomaan konserttia.

Gagaku on siis japanilaisen keisarillisen hovin perinnemusiikkia jonka aikana upeisiin pukuihin sonnistautuneet tanssijat esittävät perinteisiä japanilaisia tansseja. Näytös oli todella upea, mutta mulla meni totaalisesti hermot japanilaisten huonoihin tapoihin! Ennen tänne tuloa luulin, että japanilaiset ovat todella kunnioittavaa porukkaa mutta paskan marjat! Jonoissa ohitetaan minkä keretään, ihmisiä tönitään tieltä pois suutansa avaamatta, jos joskus yrittää pyytä japanilaisia siirtymään tieltä pois niin älä luulekkaan että ne oikeesti mihinkään siirtyisi! Ja tänään siellä esityksessä teki kyllä mieli läppäistä takaraivoon edessä istuvaa paria! Ne jutteli kovaäänisesti koko ajan yrittämättä edes olla hiljaa, ihmiset puhuivat puhelimeen ja tekstailivat avoimesti, ja kaikkialla näkyi nukkuvia ihmisiä jotka eivät edes yrittänyt pysyä hereillä, vaan makoilivat tuoleilla. Vaikka saatankin kuulostaa vanhalta valittavalta mummolta, niin hitto vie jos menee konserttiin niin siellä ollaan hiljaa, tietenkin muiden kuuntelijoiden takia mutta myös itse esiintyjien takia! Siis todella röyhkeätä hommaa! Jossain vaiheessa konserttia päätettin Nancyn ja parin muun kaverin kanssa siirtyä melkein eturiviin jossa katsojia oli vähemmän ja pälätystä sen takia vähemmän. Sieltä oli kiva kattella showta ja olen tosi iloinen että sain mahdollisuuden päästä katsomaan kunnon gagaku konserttia!







Tanssija ennen puvun pukemista

Pukemisen jälkeen


Meidän opettaja näytti tykkäävän :D (Valkoisessa paidassa)




Meidän puolanvaihtari Marta oli järjestänyt koko konsertin!^^

Koyama concert hall meidän yliopistossa

Tässä vielä pari videota esityksistä niin saatte paremman kuvan gagakusta^^










2 kommenttia:

  1. Jag förstår nog din kritik mot publikens beteende, men efter att jag titta på videon så kan jag nästan förstå att din lärare sov, om hon ser de där flera gånger...För er var det såklart fint, men ...Det har du nog rätt i att publiken ska kunna bete sig! mamma

    VastaaPoista
  2. Hahhah :D sant! De var nog superlångsamt som dom spela o dansa men nog va de fint o se de första gången!

    VastaaPoista