Täällä Bunny bloggailee seikkailuistaan vaihtarina Japanin Kiotossa! Opiskelen Kyoto Sangyon yliopistossa Japanin kieltä ja kulttuuria syyskuusta 2010 helmikuuhun 2011. Toivottavasti innostut seuraamaan toilailujani täällä nousevan auringon maassa, koska niitä riittää!

みんあさん、ようこそ!

perjantai 3. syyskuuta 2010

Asioiden selvittelyä ja lisää lähtövalmisteluja!

Japanista tuli vihdoinkin tietoa huonejaoista!! Asun sitten huoneessa 404 ja kämppiksen kanssa. Kuulemma vaihtarit joutuvat siis kaikki jakamaan huoneita tänä vuonna ellei jollain ole todella tärkeätä syytä miksi ei missään nimessä voi jonkun muun kanssa asua... Vähän jännittää miten tulee sujumaan jonkun tuntemattoman kanssa asuminen samassa huoneessa vielä, mut kai mä pärjään! Kämppiksestä en tiedä vielä mitään muuta, kun että ainakaan se ei ole kukaan uusista vaihtareista. Eli luultavasti kämppikseni on ollut Japanissa jo puoli vuotta vähintään, joka on tosi hyvä juttu koska sit se varmaan tietää jo miten hommat siellä hoituu!

Samalla selvittelin sitten vaihdon lyhentämistä siitä kymmenestä kuukaudesta kuuteen. Tuli Mr. Churtonilta pikkasen äkäinen viesti takaisin miksi hänen mielestä vaihdon lyhentäminen on tosi tyhmä idea, mutta koska mulla on omat tärkeät syyni (joita nyt en tässä koko tuntemattomalle maailmalle ala selittää :D) enkä ihan huvin vuoksi vaan vaihtoa lyhennä, niin saavat nyt siellä  Japanissa pärjätä viimeset neljä kuukautta ilman mua. Olen jo Jyväskylän KV-palveluiden kanssa jutellut asiasta aikasemmin ja siellä ne otti asian paljon paremmin vastaan! Sanoivat vaan että kunhan ilmoitan heille niin voin lähteä kotiin vaikka samana päivänä jos sellanen tilanne olisi! :D

Tulihan siinä vähän huono omatunto kun Mr. Churton paasasi siitä miten epäreilu päätös tää on muita vaihtareita ajatellen jotka ei saanu vaihtopaikkaa ja sit mä en edes jää sinne koko vuodeksi... Noh, kun mut kerran vaihtoon on valittu niin tietenkin mä sinne meen! Ei se ole mun syy että elämäntilanteet muuttuu ja kymmenen kuukauden vaihto ei nyt enää mulle vaan ole mulle sopiva! Pah!

Anyways, tiistaina on sitten viimesen rokotuksen vuoro ja sitten alkaa asiat olla jo kunnossa! Matkavakuutuksen hoidin eilen isän kanssa kuntoon ja mulla on jo aika selvä lista siitä, mitä pakkaan mukaan! Toivottavasti ei tulisi kauheesti liikakiloja! o.O Musta tuntuu että joudun jättämään talvikengät ja talvitakin Suomeen postitettavaksi sitten myöhemmin!

Selvitettiin sitten myös tarkat päivämäärät koska Antti tulee Japaniin!! Enää kuusi kuukautta ja pari päivää!<3 Lentoliputki on tällä hetkellä yllättävän halvat! Löydettiin Finnairin suorat HKI-KIX lennot hintaan 717 euroa! Ite jouduin maksamaan 981 euroa ja mulla on vielä Kilroyn opiskelijalippu! Eli kannattaa ostaa liput ajoissa jos on menossa Japaniin!

2 kommenttia:

 1. Onha kuusi kuukauttakin jo aika paljon. Siinä vaiheessa ehtii kokea jo paljon. Ehkä ne leppyy, kun näkevät sut :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos uudesta blogiosoitteesta ja kunnioittava hatunnosto että kirjoitat myös englanniksi! :) Oman blogini päivittely tahtoi vaihdossa vähän hyytyä (ja kirjoitin sentään vain suomeksi). Saattaa tosin olla että jatkan kokemusteni jälkipuintia myöhemmin, jos aika suinkin riittää. :7
  Kummallista että Paulilta tuli noin kriittistä palautetta vaihtosi lyhentämiseen. Tavallisesti hän on kuitenkin mukava ja joustava mies. Ehkä hän epäili että aloit jänistää ja katuisit päätöstäsi myöhemmin. Ymmärrän tilannettasi ja minusta henkilökohtaisia syitä ei tarvitse sen kummemmin selitellä. Parempi että viettää yhden lukukauden hyvällä mielellä kuin viruu toisen vastahakoisena, sillä tällaisiakin vaihtareita siellä oli viime lukuvuonna. Älä siis suotta välitä mistään syyllistämisistä!
  Sinut sijoitettiin muuten samaan huoneeseen missä toinen suomalainen vaihtari, Henna, asui viime lukuvuonna. :) Ja jollei mikään ole muuttunut, saat kämppikseksesi mukavan japanilaisen tytön nimeltä Emi. Hennan mukaan hän otti kyllä huoneen siisteyden huomioon ja nukkui paljon. Eli hyvin näyttäisi käyneen! Hän voi aika varmasti opettaa sinulle japania ja obivyön sitomisen! :D

  Minullekin voit toki koska tahansa heittää meiliä jos tulee kysymyksiä tai kaipaat käytännön neuvoja. :) Mielettömän hienoa vaihtoaikaa Sinulle! Jään seuraamaan blogiasi! :)

  -Minna

  VastaaPoista