Täällä Bunny bloggailee seikkailuistaan vaihtarina Japanin Kiotossa! Opiskelen Kyoto Sangyon yliopistossa Japanin kieltä ja kulttuuria syyskuusta 2010 helmikuuhun 2011. Toivottavasti innostut seuraamaan toilailujani täällä nousevan auringon maassa, koska niitä riittää!

みんあさん、ようこそ!

sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Kurssivalintoja

Noniin tänään on ollut paljon parempi päivä! Oon saanut syötyä aamupalaa JA päivällistä ja nyt alkaa taas olla nälkä ni taitaa ekaa päivää mennä iltapalaki alas! Jee! Sen takia on ollu tosi kiva päivä ku ei oo ollu huono olo koko ajan... Tai oli mulla vähän yhessä vaiheessa mutta ei pahasti! Taidan olla täällä vieläkin ainut joka on avoimesti pillittänyt :D

Tänään en oo oikeastaan tehnyt mitään muuta kun makoillut ja syönyt, mutta on kuitenkin ollut ihan hyvä päivä! Tuli kyllä vähän surku kun juttelin Antin kanssa, täällä kun on ikävä on paljon pahempi kun silloin kun olin vielä Suomessa... Mut kyllä sekin helpottaa kun pääsen täällä vähän rutiineihin kiinni!

Saatiin sitten puolalaiselta Piotrilta (joka on ollut täällä jo puoli vuotta) syksyn aikataulun ja valittiin englantilaisen Nancyn kanssa kursseja vaihtoajalle! Mulla tulee siis olemaan neljä pakollista japanintuntia viikossa ja sen lisäksi pitää valita vähintään neljä kulttuurikurssia. Olin kuullut, ettei kursseja kannata ottaa enempää kun viisi mutta tällä hetkellä mun listasta löytyy vielä kuusi... Ajattelin tehdä niin, että käyn ekan viikon tai kaksi kaikilla ja valitsen sitten minkä jätän kesken. Kuulemma jo viidestä saa todella paljon kotiläksyjä! Mutta tältä näyttää mun seuraavan puole vuoden lukujärjestys (mammalle ja papalle ja Antille tiedoksi, ne kurssiajat mitä aikasemmin sanoin olikin katottu kevään lukujärjestyksestä! Hupsis!) :

Ma: 10:45-12:15 Japania 16:45-18:15 Japanese Foreign Aid

Ti: 10:45-12:15 Japania 13:15-14:45 Japanese Culture 15:00-16:30 Japanese theater and film

Ke: 13:15-14:45 Japanese Religion 15:00-16:30 Japanese History

To: 10:45-12:15 Japania 15:00-16:30 Japanese Foreign Policy

Pe: 10:45-12:15 Japania

Luultavasti jätän tuon Japanin kulttuurikurssin kesken, koska nämä vanhat vaihtarit sanoi että jos tietää edes vähän Japanin kulttuurista niin toi kurssi on aika turha. Toinen mistä en ole varma on toi Japanin ulkopolitiikka... En ole mitenkään superkiinnostunut politiikasta, mutta se luennoitsija on kuulemma tosi hyvä ja on ollut 40 vuotta töissä Japanin ulkoministeriössä! Japanin ulkomaanavun kurssin haluan ehdottomasti käydä, mutta toi aika ärsyttää... Se on sitten ainut iltakurssi! Onneksi tämä I-house on vain 15 minuutin kävelymatkan päästä yliopistolta, joten vaikka siinä onkin neljän ja puolen tunnin hyppytunti niin pääsee onneksi välillä kotiin!

Toi Japanin teatterista ja elokuvista kertova kurssi on kuulemma todella hyvä! Nyt syksyllä se keskittyy naisten osasta Japanilaisessa teatterissa ja elokuvissa ja kevään kurssilla taas käydään läpi pahisten roolia (joka olisi ehkä omasta mielestäni ollut se kiinnostavampi, harmi ettei kurssit mennyt toisinpäin!). Historia ja uskontokursseilla on kuulemma paras opettaja, tosin tämä on vaan muilta kuultua tietoa!

Mutta joo, tiistaina täällä alkaa orientaatio niin silloin selviää taas paremmin nämä kurssit!

No mutta nyt lähen tästä syömään iltapalaa (ihana ku on oikeasti nälkä kerrankin!!) ja sitten kohtapuoliin nukkumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti