Täällä Bunny bloggailee seikkailuistaan vaihtarina Japanin Kiotossa! Opiskelen Kyoto Sangyon yliopistossa Japanin kieltä ja kulttuuria syyskuusta 2010 helmikuuhun 2011. Toivottavasti innostut seuraamaan toilailujani täällä nousevan auringon maassa, koska niitä riittää!

みんあさん、ようこそ!

maanantai 27. syyskuuta 2010

Eka koulupäivä ja parhaita uutisia!!

Tänään oli suht aikainen herätys koska mulla alkoi täällä koulu! Tai no, koulu alkoi vasta 10:45 mut halusin ehtiä koneelle juttelemaan Antin kanssa tunniksi ennen kouluun lähtöä! Olin pikkasen typerä eilen ja jäin kattelemaan Gossip Girliä kahteen asti yöllä, mutta yllättävän nopeesti pääsin kuitenkin kömpimään sängystä ylös!

Ensimmäinen japanintunti oli ihan ok. Opettaja, jonka nimeä en kyllä vielä muista, oli vähän hukassa oleva, hermostuneen oloinen mies. Hän kuitenkin osottautui suht hyväksi opettajaksi, mutta koska osasin jo kaiken mitä käytiin tunnilla läpi niin en osaa sanoa, miten vaikeaa niillä oli jotka ei ollut aikaisemmin japania opiskellut. Tänään käytiin siis läpi tervehdysfraaseja ja hiragana-aakkosia. Mulla on siis eri japaninkursseja joka päivä, maanantaisin japaninkielen sanastoa ja luetun ymmärtämistä, tiistaina kielioppia, torstaina taisi olla keskusteluharjoituksia ja perjantaina kuullun ymmärtämistä.

Päästiin kahdentoista aikaa tunnilta ja päätettiin Nancyn kanssa lähteä ilmaisella bussikyydillä halvempien supermarkettien etsintäreissulle, koska meijän seuraava tunti, Japanese Foreign Aid, eli Japanin ulkomaanapu alkoi vasta varttia vaille viisi. Meidän oli tarkoitus vain pikaisesti piipahtaa I-housessa viemässä koulutavarat huoneisiin, mutta heti ulko-ovella Officen nainen pysäytti mut ja kysyi onko mulla aikaa huonetarkastukselle! Paniikissa sopersin etten ole ehtinyt imuroida tai tiskata (onneksi siivosin kämpän eilen muuten hyvään kuntoon!) mutta nainen selitti ettei tässä tarkasteta siivouksen laatua, vaan missä kunnossa tavarat sun muut on jotta ne voi tarkistaa puolen vuoden kuluttua oonko rikkonut mitään! No ei auttanut muu kuin päästää nainen huoneeseen ja hän todellakin teki tunnollisen tarkastuksen! Joka ikinen pieni viiru verhoissa, läikkä seinissä ja viiva lattiassa piti kirjoittaa ylös! Sen lisäksi mulle tuli nuhtelua likaisesta keittolevystä (jota mä tai mun kämppis ei kuitenkaan olla ikinä edes käytetty) joten nyt joudun sitten pesemään sen kunnolla ennen lähtöä! Huoh... Sain myös tietää että esim. suihkuverho taitaa olla kämppiksen ja että saan halutessani hakee oman suihkuverhon Officesta.

Huonetarkastuksen ja nopean lounaan jälkeen lähettiin Nancyn kanssa etsimään ilmaista Shuttle busia yliopistolta kuulemma halvempaan ostospaikkaan. Bussi löytyi helposti mutta kun noustiin bussista ulos oltiin ihan keskellä ei-mitään eikä meillä ollut hajuakaan mihin suuntaan lähteä! Pienen sumplimisen ja päättömän pyörimisen jälkeen tajuttiin että ollaan ihan tutulla alueella, tultiin sinne vaan eri tietä kun muuten! :D Lopultakin löytyi siis oikea suunta ja oikeat kaupat. Ensin tielle sattui sadan yenin ruokakauppa, josta olin kuullut, mutta jotenkin luulin että se on vaan pieni kapinen kauppa joka myy sadalla yenillä jotain ruokaa mitä ne nyt sattuu löytämään. MUTTA EI! Ihania uutisia!! SE ON KUNNON RUOKAKAUPPA!! Ja kaikki jutut koko kaupassa maksaa vaan 105 yeniä! (periaatteessa siis 100 yeniä, mutta siihen tulee 5 yeniä veroa päälle!). Sieltä sain ostettua purkkimaissia, kinkkua, 12 kananmunaa, mehua, purjoa,  säilytyspurkkeja, pastakastiketta ja suklaata! Olin ihan onnessani!! Kaupasta löytyi periaatteessa kaikki mulle tärkeimmät ruokatarvikkeet (paitsi jugurtit mutta kai mä alan syömään murjoa!) ja halvalla!!

Sadan yenin kaupan vierestä löytyin ruokakauppa, Fresco, josta oltiin kuultu paljon hyvää. Sekin oli halvempi kun Vivre jota käytimme aikaisemmin, mutta oli siellä kuitenkin kovat hinnat verrattuna sadan yenin kauppaan :D Mutta sieltä sain perunaa!! Sitä en ollu vielä Japanista löytäny!! Kolme perunaa maksoi 150 yeniä, joten olihan se kallista, mutta ehkä voin kuitenkin syödä perunaa aina välillä kun nuudelit, spagetit ja riisi alkaa tympimään! Frescon valikoima oli Vivren valikoimaa laajempi ja sieltä löytyi myös paahtoleipää jossa oli jotain jyviä! Mua nauratti kyllä kun leipäpaketin kyljessä luki "rye bread" (eli ruisleipä) ja se leipä oli samaa valkosta höttöpaahtoleipää, jossa nyt sattui olemaan 3-4 jyvää per leipä :D Voi raukkoja kun ei paremmasta ruisleivästä tiedä!

Kauppareissun jälkeen palattiin I-houselle, kateltiin pari tuntia Gossip girliä jonka jälkeen oli aika lähtee iltaluennolle. Japan's Foreign Aid kurssi oli just sellainen kun mitä kuvittelin, tullaan käymään läpi esim. Japanin ja maailmanpankin suhdetta sun muuta kivaa! Opettaja oli vähän ärsyttävä mutta kaipa siihenkin tottuu. Ainakin hän puhuu hyvää englantia kun on Englannista kotoisin! Sillä oli vaan tosi typerä tapa puhua oppilaiden päälle ja sellaista... Esim. yheltä Hong Kongista tulleelta tytöltä se kysyi ensin, että onko yliopisto-opiskelu Hong Kongissa kallista ja tyttö ehti vastata "Yes, but we get..." niin opettaja pisti käden ylös, hiljensi sillä tytön kesken lauseen ja alkoi itse selittää jotain aiheesta. Tätä se teki muillekkin ja itse huomasin että kun se keskeytti kesken lauseen niin ei kylläkään sen jälkeen kauheesti tehnyt mieli osallistua keskusteluun! Argh! Mutta toivottavasti siihen tottuu...

Kotimatkalla luennon jälkeen satoi KAATAMALLA! Tuntui siltä, ettei jaksa pitää sateenvarjoa pystyssä kun vettä tuli niin kovaa! Olin ihan läpimärkä kun vihdoin pääsin I-houselle ja nyt on sitten koko kylppäri täynnä kuivuvia vaatteita! No, Katilla kävi huonompi tuuri! Se unohti eiliset pyykit parvekkeelle kuivumaan :D

Nyt kello on täällä jo 19:30 joten taidan tästä lähtee iltapalalle ja sitten huoneeseen rauhoittumaan ja nukkumaan! Onneks tein läksyt jo päivällä sillä nyt en todellakaan jaksaisi! Läksyjä täällä tulee paljon, ekalta Japanintunnilta tuli 4 sivua harjoituksia ja Foreign Aid kurssilta 20 sivua luettavaa seuraavalle kerralle. Mutta täytyy sanoo, että on kiva kun kerrankin tuntuu siltä että käy koulua ja opiskelee! Yliopisto-opiskelu täällä sopii mulle paljon paremmin kun Suomen löysäily!

2 kommenttia:

  1. haloo et sä voi maksaa 50 senttii yhest perunast, oliks ne ees isoja!!!!! : D

    VastaaPoista
  2. Ei ollu! o.O tai sellasia normeja :D mut kyllä se 50 senttiä perunasta on ihan jees sitte ku on puol vuotta vetäny vaan riisä ja spagettia :D:D

    VastaaPoista