Täällä Bunny bloggailee seikkailuistaan vaihtarina Japanin Kiotossa! Opiskelen Kyoto Sangyon yliopistossa Japanin kieltä ja kulttuuria syyskuusta 2010 helmikuuhun 2011. Toivottavasti innostut seuraamaan toilailujani täällä nousevan auringon maassa, koska niitä riittää!

みんあさん、ようこそ!

maanantai 20. syyskuuta 2010

Vapaapäivät sen kun jatkuu!

Tänään päivä alkoi taas todella hitaasti, täällä ihmiset alkaa selvästi kyllästyä näihin vapaapäiviin (believe it or not!) ja kaupungille alkaa olla aika hinku... Kolmen aikaan saksalainen Henry oli saanut iänikuisesta dataamisesta  ja facebookaamisesta tarpeekseen ja kyseli jos joku lähtisi hänen kanssaan keskustaan kävelylle. Lähdettiin sitten viiden hengen porukalla, minä, Kati, saksalaispojat Henry ja Lukas sekä englantilainen Tom. Onneksi Kati oli jo eilen käynyt keskustassa seikkailemassa, niin hän osasi näyttää tietä! Ensin mentiin bussilla yliopistolta keskustaan päin, jäätiin Vivren ostoskeskuksen kellarissa taas pois ja jatkettiin sieltä metrolla Kioton päärautatieasemalle. Metromatka sujui hyvin, osattiin ostaa oikeat liput (paitsi Tom-parka joka joutui ostamaan kaksi lippua ostettuaan ensin väärän lipun!) ja muutenkin käyttäytyä metrossa.

Täällä saa todellakin tottua tuijotukseen, koska täällä ei ulkomaalaisia kauheasti liiku! Etenkin japanilaisilta pojilta tulee paljon katseita mutta ihmiset täällä vaikuttavat olevan liian pelokkaita puhumaan ulkomaalaisille :D Huomattiin myös, että vaikka paikallisilta kysyy japaniksi tietä, niin vastaukset tulevat aina englanniksi!

Kioton päärautatieasema

Kioton päärautatieasema on TODELLA ISO!! Ei käyty edes siällä asti mutta jo ulkoa rakennus näytti tosi hienolta. Asemarakennus on kuulemma yksi Kioton tunnetuimmista rakennuksista ja kuulemma jonkun tunnetun arkkitehdin suunnittelema. Aseman vierestä lötyy myös Kyoto Tower näköalatorni johon ei tänään vielä menty. Pojat kävivät Mäkissä syömässä ja kuulemma hampurilaiset täällä maistuvat ihan samalta kun kotona. Yritettiin kauheasti etsiä listaa aterioista ja hinnoista mutta ei löydetty o.O Mutta se selvisi ainakin että QP oli alennuksessa noin 2 euroa. Me käytiin taas Katin kanssa Starbucksissa hakemassa ittellemme frappuchinot!^^

Kyoto Tower

Matka jatkui johonkin tuntemattomaan suuntaan joka meidän mielestä näytti suht kiinnostavalta. Eteen tupsahtikin sitten aivan sattumalta yksi Kioton tunnetuimmista nähtävyyksistä, Higashi temppeli. Se on Kioton suurin ja yksi maailman suurimmista puisista rakennuksista. Ja temppeli oli todellakin ISO! Puolet rakennuksessa oli korjauksessa, mutta loppuosa temppelistä oli silti jätti-iso! Temppeli meni kuitenkin kiinni 10 minuuttia sen jälkeen kun tultiin paikalle, niin nähtiin vain piha tällä kertaa, mutta mennään varmasti takaisin vielä!
Temppelin jälkeen jatkoimme taas päättömästi matkaa uuteen suuntaan ja löysimme hyakuen-kaupan, eli sadan jenin kaupan jossa kaikki maksaa noin sata yeniä, eli noin euron.

Tässä vaiheessa iltaa alkoi hämärtyä ja näimme todella kauniin auringonlaskun!


Jatkoimme kävelyä lähimmälle metroasemalle, johon kuitenkin oli aika pitkä matka! Pitkän harhailun jälkeen onnistuimme löytämään oikean metroaseman. Metromatkan jälkeen matkaa oli tarkoitus jatkaa bussilla yliopistolle, mutta missasimme viimeisen bussin kolmella minuutilla joten jouduimme kävelemään suht pitkän matkan takaisin yliopistolle. Nyt olen ihan poikki ja huomenna on tasokoe ja orientaatio, joten on aikainen herätys tiedossa! Jalat on kun spagettia mutta onneksi yliopiston kampukselle menee rullaportaat sillä en todellakaan jaksaisi kävellä koko pitkää mäkeä ylös aikaisin aamulla! Tässä vielä pari kuvaa Kioton yöstä!Hyvää yötä kaikille täältä päin maailmaa!^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti