Täällä Bunny bloggailee seikkailuistaan vaihtarina Japanin Kiotossa! Opiskelen Kyoto Sangyon yliopistossa Japanin kieltä ja kulttuuria syyskuusta 2010 helmikuuhun 2011. Toivottavasti innostut seuraamaan toilailujani täällä nousevan auringon maassa, koska niitä riittää!

みんあさん、ようこそ!

perjantai 10. joulukuuta 2010

Ensinnäkin tuleville vaihtareille tiedoksi, ÄLKÄÄ MISSÄÄN NIMESSÄ HANKKIKO ORIENTAATION AIKANA MAINOSTETTUA PICCELL PUHELINTA!! Se on täys susi! I-housessa ei ole kenttää Piccellille, joten ihmiset pitävät puhelimiaan parvekkeella. Toiseksi, niiden laskutus on täysin perseestä! Mulle tuli eilen sähköposti että ne unohti laskuttaa mua kaksi kuukautta sitten ja laskuttaa sen nyt joulukuussa. Ihan kiva joo jes... Jos ei osaa hoitaa laskutuksiaan ni ei tartte sitten laskuttaa ollenkaan! Toiseksi, puhelin on niin vaikea käyttää, ettei edes japanilaiset siihen kykene! Kolmanneksi, puhelimen volyymi puhelun aikana on niin surkee, ettei toista ihmistä mitenkään ole mahdollista kuulla jos jompi kumpi on tilassa missä on enemmän kun kaksi henkilö puhumassa. HUOH! Menee hermot!

Se siitä, ottakaa opiksenne.

Puoli vuotta täällä olijoille ei sitten olekkaan muuta vaihtoehtoa, joten siinä tapauksessa joutuu kärsimään... Tai ottamaan vuoden kytkykaupan ja maksaa puhelinta vielä Suomeen palaamisen jälkeen niinkuin suurin osa kiinalaisista tekee.

En mennyt tänään vielä kouluun koska eilen nousi kuume (ei onneksi yli 37,6 joten lämpöä se enemmän oli eikä kunnon kuumetta.) Japaninopettaja oli pitänyt luokalle sen verran tiukkasanaisen puheen siitä, miten surkeita me ollaan, että saksanpoju juoksi itkien ulos luokasta kesken tunnin. Kyllä se muakin suoraan sanoen vituttaa, kun opiskellaan kieltä sellaiset 3-4 tuntia päivässä koulun jälkeen eikä silti olla opettajan mielestä tarpeeksi hyviä. Mennään asioita läpi niin nopeaan tahtiin, ettei meillä ole mitään mahdollisuutta pysyä tahdissa mukana. Japanissa ongelma on se, ettei opettajia kiinnosta, se ei ikinä ole opettajien syy jos koko luokka on pihalla, se vaan tarkoittaa sitä, että oppilaat eivät opiskele tarpeeksi paljon. Esimerkiksi, torstain japanintunnit on ollut nyt kahden viikon ajan peruttu koska opettaja joutui sairaalaan. Japanin kultuuriin ei kuulu mitkään sijaiset, vaan jouduttiin opiskelemaan tuntien materiaalit itse kotona. Tämän lisäksi joudutaan joku lauantai menemään kouluun jotta saadaan missatut tunnit pidettyä... Ei mitään järkeä!! Täällä oppilaita siis rangaistaan siitä, että opettajat on kipeitä. Ja sitten vielä ihmetellään miksi kaikki on ihan pihalla kun joudutaan itseämme opettamaan...

No, kuulemma tämänpäiväinen tunti oli sen verran piinaava saksalaispojan ulosryntäämisen jälkeen, että jopa opettaja päätti että nyt asioiden pitää muuttua... Saa nähdä mitä se sitten oikeasti tarkoittaa...

On mulla hyviä uutisia kanssa! Esimerkiksi se, että Kati tekee tänään kaalilaatikkoa ja lupas antaa mulle kipeälle raukalle sitä kanssa niin en itse joudu tekemään ruokaa!

Toinen hyvä uutinen on tietenkin lentolakon loppuminen joka tarkoittaa, että mamma pääsee lentää tänne tasan 17 päivän kuluttua! Jee^^ Jätin tällä viikolla toimistolle sellaisen lippulappusen, että mamma saa jopa tulla mun kerrokseen! Normaalistihan ulkopuoliset ei saa tulla, ja siinä lapussa periaatteessa luki, että jos jotain tapahtuu mamman visiitin aikana, niin se on automaattisesti mun syytä! o.O O-ou... Mamma ei saisi periaatteessa tulla mun huoneeseen ollenkaan, mutta juttelin Emin kanssa että kyllä me se jotenkin sinne salakuljetetaan :D

Mutta nyt jatkan tässä esseiden kirjoittamista ja yskimistä hee... Lääkäriin en aijo raahautua, sillä a) se on tuolla vuoren huipulla b) se maksaa aivan järkyttävästi kun mulla ei oo japanilaista sairasvakuutusta c) kun Katilla oli sama tauti viime viikolla se sai antibioottikuurin normaaliin kurkkukipuun... o.O Joten mä luotan siihen että viiden päivän lepo (ke-su) saa mut taas tolpilleni!

2 kommenttia:

  1. Jag hade Docomo då i Japan och den fungerade bra (hade samma telefon hela tiden där)! Den erbjöds väl inte er, eller?

    -Mira-

    VastaaPoista
  2. Na dom erbjod endast Piccell o den fungerar verkligen heller inte! Problemet med Docomo o Softbank e att dom endast ger ett ars kontrakt sa ja kunde int skaffa de... Men nastan alla som e har ett ar skaffa nog battre telefoner!

    VastaaPoista