Täällä Bunny bloggailee seikkailuistaan vaihtarina Japanin Kiotossa! Opiskelen Kyoto Sangyon yliopistossa Japanin kieltä ja kulttuuria syyskuusta 2010 helmikuuhun 2011. Toivottavasti innostut seuraamaan toilailujani täällä nousevan auringon maassa, koska niitä riittää!

みんあさん、ようこそ!

perjantai 31. joulukuuta 2010

Päivityksiä!

On tää lomailu rankkaa! En oo edes blogia jaksanut päivittää kun on ollu niin paljon tekemistä koko ajan ja illalla oon aina ollut ihan poikki! Eli kirjoittelen aina kun vaan jaksan, bare with me!

Keskiviikko

Keskiviikko-aamuna herättiin rättiväsyneinä seittemältä ja lähdettiin bussilla kohti Kinkakujitä, eli Kultaista paviljonkia. Matka meni lepposasti eikä temppelilläkään ollut liikaa ihmisiä.

Bussipysäkeillä näkyy tollasesta pallurasta että millä pysäkillä se bussi on ja sitten se aina siirtyy eteenpäin kun bussi ajaa seuraavalle pysäkille! Aika kätsy masiina!

Siellä se jöpöttää!


Kultaiselta paviljongilta jatkettiin matkaa kävellen Ryoan-jin zen-buddhalaistemppelille katsomaan Japanin tunnetuinta kivipuutarhaa. Puutarhan pitäisi esittää naarastiikeriä joka kantaa kahta pentuaan joen yli, mutta kuulemma jokainen katsoja voi itse meditoida ja nähdä eri juttuja. Me nähtiin mamman kanssa ainoastaan lippiksiä, mutakasoja ja ehkä ihmisen... Puutarhassa on myös sellanen juju, että siinä on 15 iso kivenmurikkaa, mutta vain jos on saanut buddhalaisen valaistuksen niin voi nähdä kaikki 15, muuten niitä näkyy vaan 14. Me tultiin mamman kanssa jotain temppelin takakautta siihen puutarhalle, laskettiin kaikki kivet ja oho, kappas, niitähän oli kaikki 15! :D Satuttiin sitten heti ensimmäisellä askeleella juuri siihen temppelin ainoaan paikkaan mistä näkee kaikki kivet! Eli taidetaan olla aika valaistuneita nyt!

Mitä ihmettä?! o.O

Ryoan-ji ja minä, kerranki musta on paljon kuvia :D

KivipuutarhaTemppelin ulkopuolella oleva lampi

Ryoan-jiltä otettiin bussi Kitajoiin, eli mun ns. kotipysäkille. Siellä sain mamman ympäripuhuttua maistamaan ah-niin-taivaallista Freshness Burgeria, vaikka se ei mamman mielestä kauheen erikoinen ollut :D Syötiin myös Japanin toiseksi parhaat täytetyt mansikkaletut.

Namiiii!

...

Kitaojilla käytiin vielä Starbucksissa ja siellä iski väsymys. Oltiin molemmat ihan poikki, mutta lähdettiin kuitenkin urheasti kohti Nijon linnaa, vaan huomataksemme että se jostain syystä oli suljettuna o.O Tässä vaiheessa mulla iski kärttysyys, joka aina iskee kun oon väsymys ja halusin jo takasin hotellille. Mamma kuitenkin intti, että kun kerran ollaan reissussa niin ei me nyt hotelliin mennä makoilee, joten se raahasi mut vielä KOLMEEN temppeliin!!

Ensin käytiin Heianin pyhätöllä, jossa en itse ollu vielä käynyt. Vaikka väsytti kauheesti, niin oli kuitenkin kiva käydä. Tollanen kapinen torii-portti löytyi temppelin edestä (huomatkaa pikkuriikkiset ihmiset tolppien juurella)
Heianilta käveltiin Chion-iniin, jossa käytiin jo maanantaina porteilla kääntymässä, mutta se oli silloin kiinni.

Siisti puu matkalla Chion-inille

Chion-inin portti

Tuolla alhaalla portin luona se mamma vilkuttaa :D

Itse temppeli


Chion-inissä istuskeltiin hetki jalkoja lepuuttamassa temppelin sisällä, jonka jälkeen jatkettiin Yasakan kautta kotiin. Yasakassa käytiin kanssa jo maanantaina, mutta tällä kertaa oli valoisaa.


Yasakalla valmistauduttiin Uuden vuoden viettoon


Yasaka on Kioton suosituin Uuden vuoden temppeli. Siellä oli jo maanantaina kauheat kojujen pystyttämis-kekkerit, ja ne senkun jatkui. Temppelille mennään keskiyöllä tänään (siis 31.12) ja siellä soitetaan kelloja 108 kertaa (tai 118 en tarkalleen muita!) niin että saadaan synnit anteeksi. Ensin meinattiin mamman kanssa mennä, mutta kun selvisi että sinne on menossa tuhansittain ihmisiä ja jonot temppelille alkavat usein jo Shijon sillalta, ajateltiin jättää koko homma väliin.

Yasakalta mentiin hotellille makoilee pariksi tunniksi ja illalla suunnattiinkin sitten sushibaariin! Tässä kuvia sieltä!

Löysin vihdoinki hyviä susheja! Tässä ankka-sushia ja friteerattuja katkarapususheja!

Hyyyi! Siinä on vielä lonkerot jäljellä!

Taskurapuja

Ravunpyrstöjä


Lisää lonkeroita!!

Tässä me istuttiin!

Jotain hassua raidallista

Ei siis todellakaan syöty noita kaikkia, mamma taisi maistaa noista kahta... Mutta silti syötiin ihan kunnolla ja maisteltiin kaikenlaista!

Siinä meidän saldo! Tarjoilija laskee sitten lautaset ja kassalla maksetaan lautasmäärän mukaan. Yksi lautanen maksaa noin 1,70 euroa.

Siihen loppui meidän keskiviikko! Nyt pitää vielä ehtiä vähän shoppailemaan ennen Uuden vuoden ohjelmaa, joten jatkan torstain ja perjantain tarinoilla myöhemmin!

またね!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti