Täällä Bunny bloggailee seikkailuistaan vaihtarina Japanin Kiotossa! Opiskelen Kyoto Sangyon yliopistossa Japanin kieltä ja kulttuuria syyskuusta 2010 helmikuuhun 2011. Toivottavasti innostut seuraamaan toilailujani täällä nousevan auringon maassa, koska niitä riittää!

みんあさん、ようこそ!

torstai 16. joulukuuta 2010

Koti-ikava iski (vihdoinkin)

Oon alusta asti odotellut etta koskakohan se koti-ikava iskee, ja nain kauan onnistuin pitamaan sen loitolla! Mutta talla hetkella on kylla sellanen fiilis, etta olis kiva paasta kotiin jouluksi. Facebook tayttyy kavereiden "Jee palaan Suomeen vaihdon jalkeen"-statuksista ja itse oon taalla viela kaksi kuukautta, jotka talla hetkella tuntuu aika pitkilta... Tietenkin armoton koulustressi, rikki mennyt kone, jaatavan kylma asunto, ikuisesti kestava flunssa ja ruuan puute (en oo jaksanut flunssan takia kayda kunnolla kaupassa pitkaan aikaan ja kohta alkaa riisi, purkkipersikat ja maissi tympimaan!) pahentaa oloa ja naiden asioiden takia tekisi viela enemman mieli tulla jo kotiin! Ja ehka suurin syy on kuitenki se, etta Antti lentaa takasin Suomeen jo huomenna ja olishan se kiva olla kotona taas Antin kanssa niinkun ennen<3

Totuus on kuitenkin se, etta jos mulle nyt annettaisiin huomisen lentolippu Helsinkiin kateen, niin en ikimaailmassa sita kayttaisi! Mulla on taalla viela paljon nahtavaa ja koettavaa ja mua onneksi lohduttaa kaikki miljoonat suunnitelmat mita mulla jaljella olevalle ajalle on. Musta tuntuu, etta loppujen lopuksi aika jopa loppuu kesken vaikka nyt toivonkin etta se menisi edes vahan nopeammin!

Ensinnakin huomenna on I-housen joulujuhla jossa ihmiset esittelee jotai ohjelmia. Meilla on sita varten suunniteltu yllari-tanssiesitys neljannen kerroksen ihmisten kanssa! Huomenna mun pitaisi toivottavasti saada myos oma kone takaisin!

Lauantaina suunnitelmissa on vuokrata kimonot ja lahtee porukalla sightseeailemaan Kiotossa. Pikkasen arveluttaa kylla, silla juttu vaikuttaa taas vaihteeksi huonosti organisoidulta, mutta toivottavasti kaikki selviaa lauantaihin mennessa!

Sunnuntaina meilla on Katin kanssa leivontapaiva ja yritetaan tehda joulutorttuja! Namiiii!! Ne on mun lempi-joululeivonnaisia!!

Sitten ensi viikolla onkin enaa kaksi paivaa koulua! Foreign Aid kurssilla tullaan tekemaan sellanen simulaatio-harjoitus joka kuullosti tosi tosi kivalta! Saadaan olla donor-countries ja paattaa paljonko rahaa annetaan koyhille maille ja mihin tarkotukseen. Se kurssi on vaan niin mahtava muutenkin ja sit kaiken lisaksi se opettaja on tosi hyva!!

Tiistaina koittaakin sitten se suuri paiva (tai enemmankin suuri yo) jolloin mina, Kati, Nancy, Birgir ja Birgirin uusi japanilainen tyttoystava Waka (joka on myos Nancyn tutori) lahdetaan keskiyolla bussilla kohti Tokiota! EEEP! Tokiossa ollaan sitten joskus seitseman aikaa aamulla jonka jalkeen hengaillaan paiva kaupungilla (suunnitelmia ei viela ole, uskokaa tai alkaa, mun sisainen suunnittelija-hullu lepsuu!) ja hostelliyon jalkeen vietetaankin sitten 23.12 Disneylandissa katsomassa Disneyn jouluparaatia sun muuta! Jos siella ei tule joulufiilista niin ei sitten missaan! Talla hetkella ollaan tassa monen ihmisen kanssa tultu siihen tulokseen, etta Starbucksissa saa taalla parhaimman joulutunnelman! Ne soittaa aina joululauluja, kaikkialla on koristeita ja sitten kun sen lisaksi ottaa viela jonkun piparkakkulaten siihen joutavaksi niin kylla siita tulee hyva fiilis! Illalla lahdetaan takaisin yobussilla ja saavutaan Kiotoon jouluaattoaamuna seitsemalta.

Jouluaattona taalla talolla pidetaan isot joulusyomingit jonne kaikki tuo oman maansa jouluherkkuja, eli sinne olisi tarkoitus tehda lisaa joulutorttuja ja ehka jopa porkkanalaatikkoa.

Joulupaivana tai sita seuraavana paivana mennaan ehka porukalla katsomassa Christina Aguileran debyyttileffa Burlesque ja sitten 27.12 mamma lentaakin jo tanne ja sitten mulla on eessa viikko Sanjossa hotellissa jee! Toivottavasti siella on vahan lampimammat huoneet kun taalla I-housella :D myos ihana hiljaisuus on tervetullutta, koska oon loppujen lopuksi kuitenkin sen verran erakko, ettei nelikerroksinen kiireinen asuntola jossa ei edes ole omaa huonetta ole oikein mun juttu!

Mamman lahdettya 2.1 edessa on viikko rankkaa opiskelua (johon mahtuu myos teatterikurssin pakollinen Kabuki-esitys Kioton hienoimmassa Minamiza-teatterissa ja toivottavasti yksi Koben reissu), sen jalkeen enaa viimeinen viikko koulua ja sita seuraavalla viikolla alkaakin jo loppukokeet! Hui! o.O Vahan oon ehtinyt jo stressata miten kokeissa kay, silla jotkut aiheet vaikuttavat aika vaikeilta, mutta nama kokeet on kuulemma aina helppoja! Harmi vaan etta arvosanoja joutuukin sitten odottamaan melkein puoli vuotta, koska tama byrokratia Japanissa on ihan yhta hidasta kun kaikki muutkin asiat taalla :D

Loppukokeiden jalkeen jaa viela viikko lomaa Kiotossa joka varmaan vierahtaa jaahyvaisjuhlissa ja viimeisilla temppelireissuilla.

Tammikuun viimeista odotankin sitten todella innolla, koska tittidiii Antti lentaa tanne kahdeksi viikoksi!! <3 Ensin kayn Osakassa hakemassa Antin lentokentalta, sitten muutan I-housesta pois ja sen jalkeen edessa on kaksi kiireista reissuviikkoa ympari Japania Antin kanssa. Ensin ollaan viisi paivaa Kiotossa, sitten kaksi paivaa Hiroshimassa, kuusi paivaa Tokiossa ja lopulta vietetaan viimeinen paiva Osakassa. Ystavanpaivana lennetaan sitten yhdessa kotiin!^^<3

Eli tekemista riittaa ja aika tulee menemaan tosi nopeasti! Ja tata kirjoittaessa pahin koti-ikavakin haihtui! Oon sen verran innoissani suunnitelmista!^^ Stressi sen sijaan painaa paalle, samoin nalka, joten kayn nappaamassa purkkipersikkapurkillisen naamariin ja sitten jatkuu esseiden kirjoittelu! Heippa vaan herrasvaki!

3 kommenttia:

  1. munki alko tekee ihan himona mieli purkkipersikoita :D alkaa tympii täälläpäin toi prkl lumi ja kylmä, et kiitä onneas ettet ole täällä.!!

    VastaaPoista
  2. Ihmettelenkin, ettei koti-ikävä ole iskenyt aikaisemmin. Mä olen kuitenkin yrittänyt patistaa sua ihan tosissaan imemään kaiken siitä kulttuurista, koska ei toi vaihtoaika kuitenkaan ole pitkä. Se sun eka suunnitelma 11 kk olis ollu jo melko mahtava. Nyt menet jouluna sushibaarin vetämään lohet suomalaisen joulun kunniaksi! Eiköhän Mamma sitte tuo taas kotoista syötävää mukanaan.

    Pappa

    VastaaPoista
  3. Planerna låter ju helt super :)

    VastaaPoista