Täällä Bunny bloggailee seikkailuistaan vaihtarina Japanin Kiotossa! Opiskelen Kyoto Sangyon yliopistossa Japanin kieltä ja kulttuuria syyskuusta 2010 helmikuuhun 2011. Toivottavasti innostut seuraamaan toilailujani täällä nousevan auringon maassa, koska niitä riittää!

みんあさん、ようこそ!

lauantai 18. joulukuuta 2010

Kimono päivä!

Tänään on ollut tosi kiva päivä! Vuokrattiin porukalla kimonot ja lähdettiin kiertämään Kiotoa! Meitä oli matkassa kahdeksan tyttöä, neljä vaihtaria ja neljä japanilaista.

Kimonon vuorkaaminen osoittautui halvaksi huviksi! Suomessa esim. vanhojentanssimekosta saa pulittaa monen sadan euron vuokrarahat, kun taas täällä saa kimonon, juhlakampauksen hiuskoruineen, kengät (yllättävän mukavat varvastossut) ja kaikki alusvaatteet ja sukat yms kokonaishintaan 36 euroa!!

Aloitettiin kierros Kiyomizuderan luota, josta jatkettiin Sanjon syömään, sieltä Shijoon ottamaan vähän purikura-kuvia ja sen jälkeen Yasaka-jinjan kautta kotiin.

Ulkomaalaiset harvemmin vuokraavat kimonoja, joten ulkomaalaiset kimonoissa on täällä on aika iso juttu. Meitä tuijotettiin, osoitettiin, vaatteita kommentoitiin, otettiin valokuvia, haluttiin yhteiskuvia yms ja vaikka ensin tuntui aika typerältä ja vähän epämukavalta, niin siihen lopulta tottui. Välillä tuntui ihan julkkikselta kun käveltiin jotain vilkasta katua ja salamavalot vilkkui ympärillä! :D

Itse kimono oli todella kaunis ja ihanan ylhäisen tuntuinen päällä! Pukemiseen meni noin puoli tuntia ja saatiin päälle kaksi tai kolme kerrosta, riippuen kimonojen paksuudesta. Mulla oli ainoastaan kaksi kerrosta eikä kyllä paleltanut kun ihan loppuillasta. Kimonon pukemista ei todellakaan pysty yksin tekemään! Etenkin obin, eli paksun kangasvyön solmiminen on ihan oma taitonsa. Se myös köytetään niin tiukalle, ettei henki meinaa kulkea. Sorim kertoi, että obi oli alkujaan makuualusta jolla prostituoidut pystyivät hoitamaan bisneksiään missä tahansa, esim. jossain takakujalla. Se toimi myöhemmin myös siveysvyönä juuri sen takia ettei sitä itse pysty solmimaan. jos tytöt tuli kotiin huonosti solmitun obin kanssa niin siitä huomasi heti että se on otettu jossain vaiheessa pois! Ai-jai :D Onneksi ainut tilanne jossa meillä vyöt meni vähän vinksin vonksin oli vessakeikalla, joka oli muuten aikamoinen urakka!

Kimonossa oli tosi kiva tepastella ympäri Kioton katuja ja juteltiin tyttöjen kanssa että tuntui varmaan vähän samalta kun silloin kun saa laittaa häämekon päälleen. Se on kuitenkin sen verran juhlava ja erikoinen puku, kimono siis, ettei sitä tunne itseään ihan tavalliseksi. Mutta nyt lörpöttely saa riittää ja laitan kuvat kehiin^^


Saatiin essut päälle ettei sotketa :DPurikura!

1 kommentti:

  1. erittäin mielenkiintoinen ja hauskasti kirjoitetttu glogi bunny! :) keep it up!^^ terv. ELINA Luoma

    VastaaPoista