Täällä Bunny bloggailee seikkailuistaan vaihtarina Japanin Kiotossa! Opiskelen Kyoto Sangyon yliopistossa Japanin kieltä ja kulttuuria syyskuusta 2010 helmikuuhun 2011. Toivottavasti innostut seuraamaan toilailujani täällä nousevan auringon maassa, koska niitä riittää!

みんあさん、ようこそ!

lauantai 4. joulukuuta 2010

Meditointia ja mielenosoituksia

Aamulla varhain I-housesta lähti pieni väsynyt porukka lampsimaan Nikenchayan juna-asemalle josta matka jatkui Tenryu-ji temppelille meditointitunnille. Puolet porukasta oli muuten vaan väsyneitä, pari eilisen illan kovaa bilettäjää löytyi joukostamme josta yksi herätettiin minuuttia ennen lähtöä, joten ihmiset olivat aika hiljaisia koko matkan temppelille.

Junassa tavattiin myös uskonnonopettaja sekä hänen toinen luokka Tokiosta (vissiin) joka tavattiin myös Kennin-ji temppelin reissulla. Meillä oli jo silloin vähän erimielisyyksiä siitä, kenen tiluksilla sitä pyöritään. Ne toiset vaihtarit on siis jenkkejä ja tyypillisesti ihan pihalla muista kulttuureista. Kun sitten oltiin koko päivä hengailtu niiden kanssa, yksi nirppanokka tuli valittamaan ettei tämä ryhmä ole tarkoitettu turisteille, vaan ainoastaan vaihtareille jotka asuvat tässä maassa. Tytön hölmö kommentti johti pieneen sanaharkkaan, jonka jälkeen loppupäivä meni vihaisesti toisiamme tuijottaen. Voi tätä ala-aste meininkiä :D Siitä lähtien meillä on ollut pieni "turf war" kyseisen ryhmän kanssa. Nyt päästin näpäyttämään, sillä kaikki Kyoto Sangyon opiskelijat oli ajoissa, koska temppeli oli Arashiyamassa joka oli meille tuttu paikka, kun taas toisen yliopiston opiskelijat oli myöhässä ja hukassa kun ne ei Kiotoa tunne :D

Meditaation saloihin meitä opasti amerikkalainen munkki, joka on asunut 40 vuotta Japanissa ja on päässyt ymmärtääkseni aika korkeaan asemaan temppelin sisäisessä hierarkiassa. Ensin jouduttiin istumaan kylmässä tatamihuoneessa jossa munkki kertoi meditaatiosta ja sen historiasta ja tässä vaiheessa oli todella vaikea pysyä hereillä! Kun sitten päästiin itse meditaatiota kokeilemaan niin pysyin ihme kyllä hereillä!

Saatiin kokeilla meditaatiota 20 minuuttia, jonka aikana mun polvet naksuili ja paukkui sen verran paljon, että jouduin istumaan samanlaisessa asennossa missä vanhat mummot ja ukot normaalisti meditoidessa istuu! Mulla oli siihen kuitenkin ihan hyvä syy, sillä munkki kertoi, että meditoinnin takia sattuu kauheasti polvivammoja, koska siis normaalisti meditaatiosessiot kestää monta tuntia!

Pääsin myös kokeilemaan munkkien tapaa pysyä hereillä ja meditaatiokykyisenä! Ensin tapa pelotti, mutta loppujen lopuksi se oli tosi mukavaa! Tapana on siis että meditaatiota vahtiva munkki kävelee ympäri huonetta ja lyö meditoijia selkään isolla puulaudalla, kaksi kertaa molemmille puolille. Tarkoitus on siis että isku osuu johonkin lapaluiden ja selkärangan väliseen akupunktiopisteeseen ja avaa sitä kautta mielen ja rentouttaa lihakset meditaatiota varten. Sanonpa vaan että jumalauta että se sattui!! Mutta heti lyöntien jälkeen koko kroppa lämpeni ja tuntui siltä että selän jokainen lihas rentoutui! Mulla on normaalisti aina selkä ihan jumissa ja iskujen jälkeen tuntui tosi hyvältä!^^ Eli kyllä nää munkit tietää mitä tekee :D

Tenryu-jin puutarhaa. Itse meditaatiosta ei ole kuvia koska meditoidessa ei oikein voi ottaa kuvia -.-
Ihme jäätelömakuja!Kotimatkalla päästiin myös näkemään japanilaisten fasistien pieni mielenosoitus! Itse mielenosoituksessa oli mukana ehkä 20 henkeä, mutta niitä seurasi neljä POLIISIBUSSIA ja itse ryhmän ympärillä pyöri kymmenkunta järeästi panssaroitua poliisia. Huhhuh!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti