Täällä Bunny bloggailee seikkailuistaan vaihtarina Japanin Kiotossa! Opiskelen Kyoto Sangyon yliopistossa Japanin kieltä ja kulttuuria syyskuusta 2010 helmikuuhun 2011. Toivottavasti innostut seuraamaan toilailujani täällä nousevan auringon maassa, koska niitä riittää!

みんあさん、ようこそ!

sunnuntai 24. lokakuuta 2010

AAARRRGGGGHHHHHH!!!!!!

Kaikki jotka tuntee mut tietää miten kärttynen mä oon jos mua aamulla häiritsee. Sanonpa vaan, että onneksi olin tänään vapaaehtoisesti aikasin ylhäällä juttelemassa Antille koska muuten olisi tullut ruumiita!!

Täällä on viereisen rakennuksen poikien asuntolassa jotkut festivaalit tänään jossa VAPAAEHTOISET myy niille ruokaa. Festarit alkaa 9.00 mutta kello 8.20 näiden japanilaisten mielessä oli tosi viisasta herättää KOKO HELVETIN I-HOUSE huutamalla megafoonilla joka kerroksessa japaniksi, kiinaksi, englanniksi ja saksaksi että vapaaehtoisten pitää tulla alakertaan. Tätä huutamista jatkui 15 minuuttia jonka jälkeen pihalla alkoi pauhata Bon Jovin Have a nice day niin kovalla volyymilla että ikkunat kilisi! Vapaaehtoislistalla oli viisi nimeä, jokaisen huoneen ovessa on kaikkien nimet mutta kai se on näiden mielestä viisaampaa herättää kaikki talon asukkaat megafoonilla kun että koputtaisivat vapaaehtoisten oviin...

Noh, itse lähden tätä sirkusta karkuun Gioniin jossa käyn parissa temppelissä ja tuun iltapäivällä takaisin lukemaan ensi viikon kokeisiin. Niitä on ruhtinaalliset neljä, plus sitten tietenkin normaalit läksyt ja lukemiset päälle. Huoh...

Ensi viikonloppuna meillä on ainoa pitkä viikonloppuloma! Mutta kappas, silloin onkin joku koulun festivaali jossa vaihtareiden on PAKKO mainostaa omia maitaan vähintään kolme tuntia kaikkina neljänä päivänä tai I-housesta tulee häätö (täällä on siis sellaiset säännöt että jos ei koulun pakollisiin juttuihin osallistu niin tulee varoituksia ja kun niitä on tarpeeksi niin tulee häätö). Eli ainoa mahdollisuus ennen joululomaa jolloin voitaisiin matkustella muuallakin Japanissa joudutaan viettämään koululla mainostamassa muumeja ja salmiakkia... Kun suurin osa vaihtareista protestoi, vastaukseksi tuli, että vaihtarit ovat täällä parantamassa eri yliopistojen välisiä suhteita ja opettamassa japanilaisille kulttuuristaan. Aika kumma juttu, itse luulin että vaihdon tärkein pointti on juuri se, että itse opin tämän maan kulttuurista ja jos joku on kiinnostunut Suomen kulttuurista niin tulkoon Suomeen sitä oppimaan!

Noniin, tarpeeksi valitusta taas kerran! Nyt lähden harrastamaan vähän sitä osaa japanin kulttuurista, jossa kuuluu olla hiljaa ja respectful, eli temppeleissä käymistä, koska ainakaan tämän aamun aikana noita kahta ominaisuutta ei ole täällä talossa näkynyt!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti