Täällä Bunny bloggailee seikkailuistaan vaihtarina Japanin Kiotossa! Opiskelen Kyoto Sangyon yliopistossa Japanin kieltä ja kulttuuria syyskuusta 2010 helmikuuhun 2011. Toivottavasti innostut seuraamaan toilailujani täällä nousevan auringon maassa, koska niitä riittää!

みんあさん、ようこそ!

keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Alkuviikkoa!

Maanantaina kävin vihdoinkin Kamigamo Jinjalla! Se on tässä ihan vieressä oleva iso, tunnettu temppeli mutta jostain syystä sitä aina lähti kauemmas kattelemaan nähtävyyksiä. Paikka oli pieni pettymys koska suurin osa temppeliä on restauroitavana, joten siitä ei oikein nähnyt mitään kunnolla. Tässä kuitenkin pari kuvaa paikasta! Sain sieltä taas vaihteeksi uuden suin-leiman kanssa!^^

Eilen vietettiin siis Tomin synttäreitä ja oli tosi kiva ilta! Tänne oli siis tullut muuten vaan hengailemaan iso liuta kavereita, paikallisia siis, ja yhtäkkiä sammutettiin valot ja minä ja Nancy tuotiin meijän hieno kakku sisään jossa oli 21 kynttilää ja kaikki laulo! Synttärisankari oli todella liikuttunut ja kiitteli vielä tänä aamunakin meitä kakusta! Ja me tehtiin se melkein kokonaan itse! Ostettiin siis valmis kakkupohja ja täytettiin ja koristeltiin nätisti! Ite en ottanut kuvia, mutta katotaan jos joltain muulta löytyisi hyviä!

Tänään käytiin koulun kanssa yhdessä temppelissä katsomassa daihannya-e sutra turn reading ritual:ia. En todellakaan tiedä miten tuo pitäisi suomentaa! Siitä ei valitettavasti saanut ottaa kuvia, mutta kyseessä oli siis munkkien rituaali jossa ne avaa ja iskee voimalla kiinni isoja scrolleja. Se oli aika hauskan näköistä.

Sen jälkeen käytiin pienessä temppelissä ihan tuon suuren temppelin vieressä katsomassa kun munkit tuli sinne rukoilemaan ennen seuraavaa ohjelmanumeroa, eli tuliseremoniaa. 


Zenmunkit jotka tunnistetaan niiden värikkäistä pompomeista :D

Munkit marssimassa!


Temple maiden ja pappeja

Munkit rukoilemassa

Ne soitti tollaisia isoja simpukkatorvia ja kuulosti aika kauhealta :DTässä myös video tosta zenmunkkien rukoilemisesta.^^Tämän jälkeen jatkettiin matkaa toiselle temppelille jossa tuliseremonia pidettiin. Se oli hieno kokemus! Ensin papit marssi ja soitti simpukkatorviaan ja sen jälkeen eri papit heilutteli kaikkea veitsistä kirveisiin jonka jälkeen itse kokko sytytettiin ja siinä poltettiin ihmisten syntisiä tekstejä!


Pompom munkit

Kirveen heiluttelua


Pikkasen savusi


Jenkit mun takana ei oikein tykännyt savusta! (eli mä en ole toi yksijä! :D)


Kaikki löytyi lopulta vaikka tonne eksyi helposti! :D

Mutta päivän kohokohta:

NÄHTIIN ENSIMMÄISET MAIKOT! Maikot on siis geisha-kokelaita, jotka eivät vielä ole geishoja. Maikot erottaa geishoista niiden valkoisen meikin takia. Useammat ihmiset luulevat että juuri geishat käyttävät valkoista kasvomaalia ja näyttäviä meikkejä, mutta kunnon geishat eivät tarvitse meikkiä, sillä he ovat tarpeeksi kauniita ilman. Maikot sen sijaan tarvitsevat näyttävät meikit sillä heidän pitää erottua massasta.
Nähtiin myös pelottavin ala-aste ikinä!

Matkalla kotiin Nancy tapasi Mäkin vessassa karikatyyripiirtäjän joka halusi piirtää meidät ilmaseksi koska tarvisti kuulemma harjoitusta piirtämään ulkomaalaisia! Pyydettiin se meidän luokse joskus niin se voi täällä saada tosi paljon harjoitusta :D Kun kerrottiin I-housessa tästä niin kaikki innostui tosi paljon!^^
2 kommenttia:

 1. Hei onks kasvolävistykset yleisii Japanissa? Oletan et ei oo, nii mite vaihtareitte kasvoläväreihin suhtaudutaan? Paitsi ei kai kukaan avoimesti tuu sulle mielipidettään sanomaan :) Sit, mitä eroo noilla Japanin uskonnoilla oikeen on, kun on ihan saman olosii shintot ja budhat. Tosi mielenkiintosta seurata sun kokemuksii! Ootan innolla jo seuraavii postauksii!

  VastaaPoista
 2. Lävärit on täällä yllättävän harvinaisia! Lukiolaisilla niitä näkyy enemmän, mutta yliopiston opiskelijoilla ei oikeastaan ollenkaan.. Syy siihen on se, että Japanissa on todella vaikeaa saada töitä jos on lävistyksiä naamassa! Lävistyksistä on tullut aina välillä puhuttua ja hirveän monet on sanonut että niillä oli aikasemmin lävistyksiä muttei enää pysty pitää töiden takia tai muuta vastaavaa...

  Tatskat on täällä suositumpia kun lävistykset mutta nekin tuottaa ongelmia! Esim. kylpylöihin ei pääse jos tatska näkyy (paitsi vähän suvaitsevaisempiin turistikylpylöihin joita kuitenkin on aika harvassa täällä Kiotossa.

  Hui vastaus tohon uskonto-kysymykseen olis tooodella pitkä niin yritän selittää simppelisti ja selvästi ja lyhyesti :D

  Eli shinto ja buddhismi oli kauan yhtä ja samaa uskontoa, koska Japanissa on aina sekoitettu uskontoja ja valittu vähän parhaita paloja kaikista :D Sen takia shinto ja buddhismi vaikuttaa niin samanlaisia! Mutta periaatteessa buddhismi on siis Kiinasta ja Intiasta tullut uskonto, kun taas shintolaisuus on vanha japanilainen luonnonuskonto. Ennen kun tulin tänne niin luulin että uskonto on iso juttu Japanissa, mutta esim. mun ikäisistä ihmisistä harva edes tietää mitään japanilaisista uskonnoista. Muutenkin oon aika yllättynyt miten vähän japanilaiset yliopisto-opiskelijat tietää omasta kulttuuristaan! Ne käy meijän kulttuuritunneilla oppimassa omasta kulttuuristaan ja on enemmän pihalla kun me ulkomaalaiset :D

  VastaaPoista