Täällä Bunny bloggailee seikkailuistaan vaihtarina Japanin Kiotossa! Opiskelen Kyoto Sangyon yliopistossa Japanin kieltä ja kulttuuria syyskuusta 2010 helmikuuhun 2011. Toivottavasti innostut seuraamaan toilailujani täällä nousevan auringon maassa, koska niitä riittää!

みんあさん、ようこそ!

lauantai 2. lokakuuta 2010

Saturday Jamboree

Tänään järjestettiin Saturday Jamboree meidän yliopistolla. Se on sellainen lasten päivä kun lapset tulee leikkimään opiskelijoiden kanssa ja tapaamaan vaihtareita ja sitten niille järjestetään kaikennäköstä ohjelmaa.

Tämä informaatiokatkos tässä maassa jaksaa aina hämmästyttä! -.- Nousin aikasin aamulla ylös jotta ehin juttelee Antin kanssa Skypessä kerrankin vähän pidempään ja kun sitten 9 aikaa lähdin syömään aamupalaa niin osa porukasta oli jo lähtenyt koululle, jotkut nukkui vielä, toiset oli kuullut että tavataan I-housella 9:30 ja loppujen lopuksi mikään info ei ollut oikein! Huoh...

No 10:30 päästiin kuitenkin melkein kaikki koululle missä Saturday Jamboree pidettiin. Ne jotka lähti jo yhdeksältä I-houselta oli eksynyt koska tietenkin koulunpiha oli siinä vaiheessa vielä ihan tyhjä! Mutta joskus yhdeltätoista kaikki oli löytänyt oikean paikan. Sen jälkeen istuskelimme ja ihmettelimme kahteentoista asti tekemättä yhtään mitään kunnes saatiin lupa lähtee lounaalle (koulu tarjosi hampurilaisia!^^). Lounaan jälkeen hengailtiin taas puoltoista tuntia tekemättä yhtään mitään. Siis tällasta se on useimmiten kun meijän tutorit järjestää... Odottamista ja hengailua ensin pari tuntia, sit tehdään vähän jotain ja sen jälkeen taas odotetaan ja hengaillaan pari tuntia kunnes saadaan lupa lähtee... Argh!

Tosi innokkaat vaihtarit odottelemassa että jotain tapahtuisi

Hups! Laitettiin Kain (vasemmalla) kanssa Ranskan lippu väärinpäin ja ranskalainen Romain (oikealla) nosti kauheen äläkän! :D Leikisti se kuitenkin suuttu^^

Jossain vaiheessa lapset sitten saapuivat ja päästiin pitämään niille seuraa. Mun, Nancyn ja Annen piti leikkiä pantomiimia niiden kanssa (meiltä kysyttiin jo viikko sitten mitä halutaan tehdä) mutta informaatiokatkoksen takia mä jouduinki piirtämään lapsien kanssa. Ei siitä tullut mitään kun lapset pelkäs meitä ulkomaalaisia kun ruttoa, japanilaiset painoi päälle että pitää jutella niille (joka on muuten ihan mahdotonta kun ei puhu sanaakaan Japania tyyliin!!) ja kaiken lisäksi jos hetken oli piirtämättä ni ne japanilaiset tökkäs uuden kynän käteen ja käski piirtää lapsille. Se oli aika painajaismaista, mutta loppujen lopuksi päätin, että juttelen mielummin englantia niille kun istun hiljaa. Se toimi! Yhtäkkiä lapset halusi että piirrän muumeja, pokemoneja, Totoroja, kissabusseja ja eläimiä! Nancy ja Lucille tuli myös mun seuraks (koska informaatiokatkoksen takia niitten hommat loppu heti siellä pantomiimipaikassa ja ne oli sit vaan hengaillut siellä turhaan) ja musta tuntuu että meillä vaihtareilla oli hauskempaa kun lapsilla :D

Minä piirtämässä lasten kanssa!

Mun hassuja elukoita

Nancyn hieno piirros BP öljykatastrofista :D:D:D

Lapset kopioi mun eläimiä :D

Jossain vaiheessa päivää pääsin sitten kiertelee Jamboreeta ja kattelemaan mitä muut teki. Lasten kanssa leikittiin pantomiimia, kivi-sakset-paperia eri kielillä, oli hyppynarujuttuja ja saippuakuplia. Lasten lemppari oli kuitenkin pienet altaat täynnä superpalloja mitä piti yrittää kalastella paperihaavilla. Haavi rikkoutui helposti vedessä joten se oli yllättävän vaikean näköistä!

Kivi-sakset-paperi englanniksiMinäkin pääsin leikkimään kivi-sakset-paperia :D

Koko juttu loppui neljältä koulun hyppynarukerhon esitykseen (juu, täällä on sellanenkin kerho! :D) Ne oli kyl aika hyviä!

Nyt tultiin just I-houselle takaisin ja tällä alkoi heti kauhea hälinä! Melkein kaikki lähtee ryyppyreissulle Osakaan, eli illalla junalla Osakaan baariin ja sitten ensimmäisellä aamujunalla viideltä takasin. Ite en lähde, koska toi ei oo oikein mun juttu ja sitäpaitsi aika kallis baarireissu vaikka en tietenkään mitään siellä joisi, niin jään tänne illaks.

Tässä vielä ihanat näkymät yliopiston kampukselta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti