Täällä Bunny bloggailee seikkailuistaan vaihtarina Japanin Kiotossa! Opiskelen Kyoto Sangyon yliopistossa Japanin kieltä ja kulttuuria syyskuusta 2010 helmikuuhun 2011. Toivottavasti innostut seuraamaan toilailujani täällä nousevan auringon maassa, koska niitä riittää!

みんあさん、ようこそ!

keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Nopea tilannepäivitys

Huhhuh kaksi koetta takana ja vielä kaks jäljellä tällä viikolla! Sen lisäksi sain vihdoinkin ostettua historiankirjan, joten rästiluettavaa on noin 60 sivun verran...

Täällä on tullut talvi!! (tai ainakin syksy!) Ja olikin muuten ihme tilanne... Maanantaina satoi kaatamalla mutta oli kuitenkin pitkälle yli 20 astetta plussan puolella. Tiistaina aurinko porotti täysiä mutta ulos päästessä huomasi että taivaalta satoi jotain ehkä jopa vähän rännän tapaista ja asteita oli enää 11°C! Tänään sama juttu, aurinko kyllä paistaa, mutta lämpö on kadonnut. Tuntuu ihan talviaamulta ja sehän passaa mulle! Vaikka kesä onkin ihanaa ja lämmintä ja kaikkea niin tykkään talvesta paljon enemmän, joten nyt odottelen jo innolla ensimmäistä kunnon lunta! Asutaan sen verran vuorisessa paikassa, että tänne sataa eniten lunta koko Kiotossa!

Sitten huonot uutiset, mun huulilävistys on ollut aika huonossa kunnossa koko vaihdon, jostain syystä se ei taida oikein Japanissa pärjätä, turvotus ja kipu ei millään lähde, niin annoin sille nyt sunnuntaille asti armonaikaa, ja jos ei parantumisen merkkejä näy niin joudun ottamaan sen pois. Syöminenkin on välillä tuskaista koska pieninkin liike sattuu! o.O Harmittaa sinänsä, onhan mulla  ollut se jo 5 vuotta joten tuntuu vähän haikeelta että joudun siitä ehkä luopumaan... Etenkin kun mun kieli on vieläkin liian lyhyt kieliläväriin ja mamma sano etten saa Japanissa sellasta ottaa, vaikka ne täällä laittaiski sen tarpeeksi vinoon että se mulle mahtuis (EU-maissa tällanen vino lävistys on kielletty, eli ehkä ihan hyvä että jätän ottamatta :D).

Täällä on viime viikon aikana pyörinyt pienoinen flunssaepidemia, mutta mä onneksi taisin päästä helpolla, parisen päivää oli kuumeinen ja tukkoinen olo, mutta kuume ei ikinä noussut ja nenäkin alkoi kahden päivän jälkeen toimimaan taas!

Eipä tässä muuta, viikonloppuna vietetään jotain Koyama koulufestivaaleja yliopistolla, joten pahimmassa tapauksessa koko viikonloppu menee yliopistolla Suomea mainostaessa... Maanantai ja tiistai onkin sitten festivaalin takia vapaapäiviä ja maanantaina onkin vuorossa retki Naraan koulun kanssa. Tiistaina joutuukin sitten takaisin koululle mainostamaan Suomea...

1 kommentti:

  1. Tsemppii tosi paljon lävärin paranteluun! Toivottavasti ei tartte luopuu. Koita kestää että joudut tätä Suomee esitteleen.Yritä saada kiva kuva Suomesta välitetyks niille!

    VastaaPoista