Täällä Bunny bloggailee seikkailuistaan vaihtarina Japanin Kiotossa! Opiskelen Kyoto Sangyon yliopistossa Japanin kieltä ja kulttuuria syyskuusta 2010 helmikuuhun 2011. Toivottavasti innostut seuraamaan toilailujani täällä nousevan auringon maassa, koska niitä riittää!

みんあさん、ようこそ!

keskiviikko 13. lokakuuta 2010

The Cove

Hyi nyt melkein yököttää vain ajatus siitä, että olen Japanissa. Katsottiin porukalla The Cove dokumenttielokuva, joka kertoo Japanin delfiiniteurastuksesta Taijin kylässä. Tietenkin dokumentteja pitää aina katsoa kriittisesti, mutta kyllä tämä aika selvästi näyttää, minkälainen mielipide Japanilla on valaan- ja delfiininpyyntiin. Itkettiin koko porukka siinä vaiheessa kun kuvista näkyy miten haavoitettu delfiini yrittää epätoivoisesti ja vertavuotavana uida rantaan päin ja koko meri on punaisena massateurastuksesta... Olin kylläkin tietoinen Japanin vaanpyynnistä ja mulla oli mielipiteet asiasta jo ennen tämän elokuvan katsomista, mutta tällä hetkellä oikeasti on sellainen tunne, ettei haluaisi kyllä millään tavalla tukea tätä maata...

Katso tästä The Coven traileri

Mieleen jäi kummittelemaan etenkin se, että delfiininteurastus alkaa aina syyskuun ensimmäinen päivä ja jatkuu aina maaliskuuhun asti. Eli just tälläkin hetkellä delfiinejä tapetaan tässä ihan lähistöllä... Vain neljän tunnin junamatkan päässä... Tekisi melkein mieli käydä paikan päällä, siis itse teurastusta en todellakaan haluaisi nähdä eikä sinne pääse lähellekkään, dokkarin kuvaajatkin joutuivat tekemään niin paljon salapoliisityötä että saivat kaiken kuvattua, mutta haluaisin kyllä periaatteessa käydä paikan päällä...

Taiji on todella tekopyhä kaupunki... Taijin turismi perustuu delfinaarioihin ja katukuvassa näkyy delfiinejä kaikkialla. Mutta esimerkiksi delfinaarioissa saa ostettua delfiinin ja valaan lihaa jota voi syödä samalla kun katsoo showta. Ihan sairasta!!

Mä niin toivon että olisin rikas ja voisin lahjoittaa rahaa OPS:lle (eli Ocean Preservasion Societylle) jotta ne voisi jotain asialle tehdä... Hyi hitto... Mä nään varmaan painajaisia tänää....Positiivisia uutisia sen verran, etä päivä on ollut mahtava! Koulutunnit oli kiinnostavia ja sain kirjastojutut selviettyä myös! Tilasin vihdoinkin myös historiankirjan, joten nyt ehkä pysyn tunnilla paremmin mukana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti