Täällä Bunny bloggailee seikkailuistaan vaihtarina Japanin Kiotossa! Opiskelen Kyoto Sangyon yliopistossa Japanin kieltä ja kulttuuria syyskuusta 2010 helmikuuhun 2011. Toivottavasti innostut seuraamaan toilailujani täällä nousevan auringon maassa, koska niitä riittää!

みんあさん、ようこそ!

sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Kulttuuripäivä-valmistautukaa kuvarytäkkään!

Tulossa on IHAN KAUHEE MÄÄRÄ kuvia tältä päivältä! Yritin valita niistä vaan parhaat, mutta 270 kuvasta 77 on sellasia jotka ehdottomasti haluun teille näyttää!! Japani on niin superkaunis maa että huhhuh!

Eilen Nancy päätti, että lähdetään aikaisin aamulla (siis kymmeneltä) Nijon linnaan niin että meillä on koko päivä aikaa kulttuurijutuille. Meitä oli siinä vaiheessa lähdössä vielä iso liuta ihmisiä. Mutta kuinkas sitten kävikään! Tatamibileet vei voiton ja aamulla meitä oli vain kolme lähdössä, minä ranskalaispoika Romain ja Nancy, joka oli juuri ehtinyt torkkua noin puoli tuntia oleskelutilan sohvalla.

Nijon linna oli kyllä hieno, mutta odotin ehkä jotain hienompaa... Esim. verrattuna Neuschwansteiniin ja Hochenswangauhun tämä oli aika pieni ja tylsä... Mutta ei saa olla kranttu! Onhan Japanilainen linna ihan eri kun eurooppalainen!


Samoin kun Toji-temppelillä, tykästyin eniten linnan puutarhaan! Itse linnan sisällä ei saanut kuvata, niinkuin melkein kaikissa Japanin rakennuksissa -.- Harmi! Vaikka ei se sisältä kauheen hieno ollutkaan... Liuta samannäköisiä huoneita :D Mutta tässä kuvia puutarhasta!Vaikka itse linnarakennus ei vaikuttanut kauhean isolta, niin itse alue oli tosi iso!

Vallihaudan karppeja


Näkymät linnan muuriltaLinnakierroksen jälkeen Nancy ei enää kestänyt kuumuutta ja krapula iski kovaa, joten jatkettiin kulttuuripäivää Romainin kanssa kaksistaan. Pitkän miettimisen jälkeen päätettiin mennä Ginkakujiihin, eli Hopeapaviljonkiin, joka on Kioton tunnetuimman nähtävyyden, Kultaisen Paviljongin, tylsempi versio. Päätettiin seikkailla oikein kunnolla, joten otettiin metro Nanzenji-temppelille josta lähtee tunnettu kävelytie, The Philosopher's walk, Hopeapaviljongille. Koko matkan temppeleitää löytyy molemmin puolin tietä ja käytiin aika monessa pyörimässä, mutta harmiksemme tajuttiin, että melkein kaikki ottaa 500 yeniä pääsymaksua, niin ei viittitty mennä yhteenkään maksulliseen temppeliin. Näkemistä riitti kuitenkin!

Nanzenji-temppeli


Nanzenji-temppeli

Nanzenji temppeli

Nanzenji-temppeli

Nanzenji-temppelin puutarhasta

Nanzenji-temppelin puutarhasta

Pieni shintotemppeli Nanzenji-temppelin puutarhassa

Pieni shintotemppeli josta sain uuden leiman mun suinchoo kirjaan!

Joku toinen pieni temppeli jonka nimeä en muista!

Ja toinenkin temppeli jonka nimeä en muista!

Löydettiin Romainin kanssa pienenpieni temppeli jossai ei ollut ketään, niin päästiin itsekkin kokeilemaan shintolaista rukoilemista! Se oli tosi siistiä ja innostuin tosi paljon! Sitä haluun kokeilla uudestaan!

Pieni shintotemppeli!

Romain rukoilemassa

Käsienpesua ennen rukoilua

Ensin soitetaan isoa kelloa vetämällä tuosta narusta ja sitten taputetaan ja rukoillaan :D

Löydettiin söpö pikku kahvia josta sai tosi hyviä toasteja ja kalleinta appelsiinimehua mitä oon ikinä juonut!! 600 yeniä tosta lasista!! o.O Mutta oli se kuitenkin hyvää koska se puristettiin siinä pöydässä ennen tarjoilua^^


Romain ja tosi hyviä toasteja! Omnomnom<3Otoyo-jinja pyhättö

Otoyo-jinja pyhätön pieni torii-portti!


Otoyo-jinja pyhättö


Pyhätön kello jota soitetaan ennen rukoilemista

Kettualttari

Kettualttari ja torii

The Philosopher's walk

Löydettiin jopa SE kiska mistä Leonardo Dicaprio osti jätskiä! :D:D

Aika noloa -.-

Päivän viimeinen kohde oli siis Ginkakuji, eli Hopeapaviljonki ja se oli kyllä aika pettymys -.- Itse paviljonki oli todella pieni ja vaatimaton ja monet ilmaisista temppeleistä joihin mentiin oli nätimpiä kun tämä josta maksettiin 500 yeniä pääsymaksua. Mutta Ginkakujin alueella pääsi myös kävelemään vähän vuorelle niin sieltä oli nätit näkymät!

Joku rakennus Ginkakujin alueella


Koulurakennus tai joku vastaava

Löydettiin zenmäisiä feng shui hiekkakakkuja :D

Itse paviljonki


Lisää hiekkataidetta puutarhassaBambumetsää

Näkymät vuorelta

Näkymät vuorelta

Siis tää oli ihan hullua!! Metsät oli täynnä miehiä jotka nyppivät pinseteillä sammalta kauniiksi, toiset myös lakasi neulasia ja lehtiä pois sammalmatoilta :D:D Varmaan tosi ärsyttävää työtä!

Hopeapaviljonki

Mun uudet leimat! Vasemmalta Ginkakujin leima, Otoyo-jinja pyhätön leima, Nanzenji temppelin leima sekä vanha Toji-temppelin leima.

Koko reissu kesti siis 7 tuntia ja nyt oon ihan poikki! Hyvä että jalat kantaa -.- Mutta tässä kaikki tällä erää, nyt lähden opiskelemaan huomisen japaninkoetta varten ja sitten meen aikasin nukkumaan! Ja mata! (Nähdään myöhemmin!) :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti