Täällä Bunny bloggailee seikkailuistaan vaihtarina Japanin Kiotossa! Opiskelen Kyoto Sangyon yliopistossa Japanin kieltä ja kulttuuria syyskuusta 2010 helmikuuhun 2011. Toivottavasti innostut seuraamaan toilailujani täällä nousevan auringon maassa, koska niitä riittää!

みんあさん、ようこそ!

sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Hello sunshine!

Vähän misleading otsikko, koska täällä sataa, mutta se ei menoa haittaa! Vaikka päivä alkoi todella todella rasittavasti, niin pääsin yllättävän nopeasti kärttyisyyteni yli ja loppupäivä olikin säästä huolimatta aivan mahtava!^^

Ensinnäkin, pääsin Antin kanssa juttelemaan jopa vähän yli kaksi tuntia Skypessä! Skypetyksen jälkeen päätin lähteä temppeleille pyörimään, mutta jumituin sittenkin poikien asuntolan festivaalille. Tarkoitus oli siis että vapaaehtoiset vaihtarit myivät okonomiyakia (eli sellaisia ihme letun tapaisia juttuja joiden päälle laitetaan kaikenlaista, vähän niinkun japanilainen versio pizzasta) ja niillä rahoille rahoitetaan meidän tulevia I-house t-paitoja. Päätin sitten ennen temppeleitä käydä maistamassa okonomiyakia, mutta jäin suu auki tuijottamaan poikien esityksiä ja lopulta viihdyin yleisössä parikin tuntia!

Vaihtareita!

Meidän okonomiyaki ständi

Emma yritti hyppimällä olla yhtä pitkä kun Kai

Lucille ja Sorim

Ragnar

Kai ja Nancy

Sain okonomiyakin jonka päällä oli majoneesista piirretty pupu!^^


Olin koko aamun kuullut järkyttävää karaokea pihalta (jossa festivaali pidettiin) mutta kun itse pääsin ulos vuorossa oli tanssiesityksiä. No, enpäs sano niistä enempää, onneksi sain "parhaimmat" palat videolle. Saatte itse valita lempparinne :D (Kannattaa katsoa kaikki, tällaista ei muualla näe! :D)

Miten olisi Fish fight?

Tai tytöksi pukeutunut poika tausta-tanssijoineen?

Tai vaikka koko joukko tytöiksi pukeutuneita poikia jos ei yksi riitä?


Ja jos ei koulutytöistä innostu, niin miten olisi pojat liiloissa röyhelöhameissa?

Tai jengi naamiotyyppejä?

Iskikö? Tässä vähän lisää naamiotyypeistä! Ainakin yleisö innostui!


No comment.

Meille vaihtareille ei ikinä selvinnyt oliko nämä ihmiset tosissaan vai ei, mutta hauskalta se kuitenkin näytti (no, toi viimenen ei edes kylläkään näyttänyt hauskalta! Niin kun Olga sanoi: "Naked japanese guys with white underwear with one leaf glued on them... Wow I think my eyes just got raped!")! Kun olin seurannut tätä hullujenhuonetta jonkin aikaa, päätin lähteä Gionin suuntaan temppeleille.

Ensimmäinen stoppini oli Kennin-ji, Kioton vanhin temppeli. Mä olen tykästynyt näihin zen-temppeleihin ja niiden kivipuutarhoihin ja tämä oli yksi kauneimmista. Kennin-jistä löytyy myös todella tunnettu kattomaalaus kaksoislohikäärmeistä. Se oli kyllä todella todella upea!!

Tunnettu maalaus temppelistä

Zen-puutarha

Meditoivia ihmisiäKattomaalaus

Kattomaalaus

Kennin-jin jälkeen suunnitelmana oli löytää Chion-in temppeli, mutta sattumoisin löysinkin Yasaka-jinjan, joka on tunnettu uudenvuoden juhlistaan.Siellä pääsin myös näkemään perinteiset japanilaiset häät (tai ainakin temppeliin marssimisen)! Ne käveli metrin päästä musta ja oli kyllä hienon näköistä! Ensin näin yhden hääparin ottamassa hääkuvia ja yhtäkkiä takaani alkoi kuulua musiikkia ja sieltä marssi sisään kokonainen hääseurue!

Ensimmäinen hääpari

Hääkuvien ottamista

Toisen hääparin hääkulkue

Itse hääpari

Kulkue

Hääseremonia jatkui temppelin sisällä

Pienen mutkan kautta löysin lopulta Chion-inin ja se oli ehdottomasti yksi kauneimmista temppeleistä mitä olen tähän mennessä nähnyt! 

Sinne mentiin korkeita kiviportaita pitkin ja jo ne kiviportaat oli todella kauniit! Sain taas yhden suin leiman lisää ja kirjani on jo puoliksi täynnä!^^


Kotimatkalla kävein Gionin kautta joka oli tosi nättiä aluetta. Gion on siis tunnettu geisha-alueena.Löysin uuden lempiauleeni Kiotosta! Pontochoo, nykyinen vähän vähemmin tunnettu geisha-alue on pienenpieni ahdas katu mutta todella suloinen! Ja Pontochoossa spottasin ensimmäiset oikeat geishat tällä reissulla! Täytyy sanoa, että ne oli kyllä niin nättejä ja osasi niin sulavasti juuri kääntää sateenvarjonsa kasvojen eteen kun joku tuli lähelle kameran kanssa, ettei kukaan turisteista saanut kunnon kuvaa heistä.

Pontochoo

Pontochoo

Pontochoo

Pieni hedelmäkauppa

Pontochoo

Pontochoo

Ensimmäinen geisha

Molemmat geishat menossa töihin

Kävin vihdoinkin syömässä kunnon pihviaterian ja tämä oli kyllä ehdottomasti parasta mitä olen Japanissa syönyt! Ja yksi parhaista pihviruuista ikinä! Eikä maksanut paljon mitään... Koko höskä tuli hintaan 816 yeniä! Tuossa on siis pihvi ja ranskikset jotka on valurautapannussa johon sitten kaadetaan soijapohjainen kastike päälle tirisemään, punainen pieni kuppi misokeittoa (oli tosi pahaa kylläkin :D), iso kupillinen riisiä ja pikkelssit päälle. Tonne meen ehdottomasti uudestaan!


Siinä tämän päivän tarina, huomenna alkaa vähän koeviikon tapainen viikko, eli jokaisella japanintunnilla on kokeet... Huoh! Onneksi ensi viikonloppuna on Halloween bileet koska mulla on jo nyt hankittuna maailman paras asu sinne!! :D
2 kommenttia:

  1. Toi että pojat pukeutuu tytöiks on musta aika "yleistä" Japanissa :D Ei nyt sillä tavalla, että joka päivä pukeudutaan, mutta usein ne "irrottelee" tuolla tavalla, muuten kun pitää aina olla niin hillitty ja käyttäytyä hyvin.

    Ja tuo viimeinen video on aika kuuluisa..
    http://www.youtube.com/watch?v=rW6M8D41ZWU tuossa on se alkuperäinen (tietääkseni) että eivät ihan itse tuota oo keksineet :D Musta erittäin hauska ja osaan jopa biisin sanatki ulkoa x) Olisin tuolla nauranut ihan hirveästi :D Oletan tässä nyt että et oo kuullu tuosta, koska kirjotit vähän siihen malliin... siksi siis tällanen romaani :D

    VastaaPoista
  2. haha joo du kan sätta ut den :D ganska najjs me okonomiyaki :DDDDD

    VastaaPoista